*Nettavisen* Sport.

- Nederlag for Lars og Bjørn Einar

Foto: (FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Det siste VM-håpet for Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl forsvant i Kollen-tåka.

19.02.07 10:01

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): To av Norges største hoppstjerner hadde fått en ekstra sjanse til å kapre den sjette plassen i VM-troppen til Sapporo med god innsats i lørdagens storbakke-NM i Holmenkollen.

Neppe til VM uansett
Men vind og tåke satte en effektiv stopper for norgesmesterskapet. Det betyr at verken Lars Bystøl eller Bjørn Einar Romøren er med på flyet som flyr de norske hopperne til Sapporo søndag ettermiddag.

- Det blir ikke tatt ut en sjettemann, fastslår sportssjef Clas-Brede Bråthen overfor Nettavisen.

Faktum er at verdensrekordholder Romøren og OL-gullvinner Bystøl neppe hadde kvalifisert seg for VM-troppen selv om det hadde blitt renn i Holmenkollen.

- Ingen av dem har vist veldig stor framgang på trening i Granåsen den siste uka, bekrefter trener Geir Ole Berdahl.

Nye stjerner
- Er det et nederlag for dere at tre av fem hoppere som var i OL for et år siden ikke har klart å kvalifisere seg for VM?

- Det er på ingen måte et nederlag at det har kommet fram nye hoppere som har utkonkurrert dem som har vært med en stund. Men for Lars og Bjørn Einar er det selvfølgelig et nederlag at de ikke har klart å leve opp til sitt potensial denne vinteren.

Den tredje OL-fareren fra i fjor som ikke blir med til Sapporo, er Tommy Ingebrigtsen. Han har ikke engang vært i nærheten av verdenscuplaget denne sesongen.

Fem var planen
Sportssjef Clas-Brede Bråthen understreker at det er helt uproblematisk å reise til VM med bare fem hoppere.

- Å ta med bare fem hoppere var jo planen helt fra starten av. Årsaken til at vi åpnet for en sjettemann, var at vi har to av verdens beste hoppere i laget som ennå ikke har klart å ta ut sitt aller beste, forklarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.