RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nei til Tromsø-OL fredag

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Regjeringen vil trolig fredag si nei til å arrangere vinter-OL i Tromsø i 2014. Prislappen på ti milliarder kroner blir for høy.

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) mener regjeringen at en kostnad på minst ti milliarder kroner vil være for dyrt for å arrangere vinter-OL.

De mener likevel at Tromsø er en spennende lokalisering for vinterlekene i 2014. Men regjeringen stiller spørsmålstegn ved riktigheten av at Norge arrangerer hvert femte vinter-OL. Holdningen hos statsrådene er at det bør gå 20 år mellom hver gang Norge er vertskap for et slikt stort arrangement.

Prislappen på minst ti milliarder kroner vil komme til å gå på bekostning av andre investeringsprosjekter i Norge, mener politikerne.

Flere politikere i regjeringspartiene har også merket seg rapporten fra Transportøkonomisk institutt (TØI). Her er hovedkonklusjonen «at effektene av eventuelle vinterleker i Tromsø for næringsutvikling, verdiskapning, sysselsetting og befolkning på lang sikt er usikre».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere