*Nettavisen* Sport.

- Neste gang er jeg på pallen

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Men i EM måtte Christina Vukicevic nøye seg med den sure fjerdeplassen.

31.07.10 21:20

Før EM sa Christina Vukicevic at hun ville være fornøyd dersom hun forbedret sin egen norske rekord på 100 meter hekk.

Den sterke motvinden på friidrettsbanen i Barcelona gjorde det imidlertid vanskelig for den norske jenta, som måtte ta til takke med en bittersøt avslutning på mesterskapet.

For Vukicevic imponerte i finalen, men tiden 12,78 er fire hundredeler svakere enn hennes norske rekord, og var akkurat ikke godt nok til en plass på pallen.

- Ikke vinden på min side
Etter løpet legger hun ikke skjul på at det er bittert å ende på fjerdeplass, 15 hundredeler bak vinneren Nevin Yanit fra Tyrkia.

- Noen må jo få den fjerdeplassen, neste gang blir det sikkert meg som er på pallen, smiler hun tappert overfor NRK.

- Men det er så nære. Jeg føler jeg har en norsk rekord inne, men vinden har ikke vært på min side her nede, legger hun til.

Vukicevic kom noe tregt i gang med finaleløpet, men var raskt oppe i et voldsomt tempo. Likevel holdt det ikke helt inn, og den norske jenta hadde ingen mulighet til å hente inn noen av de tre utøverne foran henne.

- Bedre enn i fjor
Hun velger likevel å ta vare på det positive etter finalen.

- Jeg føler jeg er bedre enn i fjor. Jeg fikk ikke den helt gode starten som i kvaliken, men kommer opp i veldig god fart. Men jeg klarer ikke å være med på de siste meterne, forklarer hun.

Likevel kan hun slå fast at hun har levert sin beste prestasjon i et internasjonalt mesterskap noensinne.

- Hadde vinden vært litt bedre hadde det vært norsk rekord. Men sånn er det noen ganger, konkluderer Christina Vukicevic.

Bak Nevin Yanit tok irske Derval O'Rouke sølvmedaljen med tiden 12,65, mens Carolin Nytra fra Tyskland fulgte etter på tredjeplass, ytterligere tre hundredeler bak.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.