*Nettavisen* Sport.

- Nesten bra Therese ikke vant

Foto: (FOTO: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Hun viste styrke – samtidig som hun fikk dempet forventningene. Landslagstreneren har planen klar for Therese Johaug.

19.11.07 11:20

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det var kanskje i ferd med å danne seg et feilaktig bilde av hvor god Therese Johaug egentlig er.

Etter at jenta fra Dalsbygda i Os gikk inn til den sensasjonelle bronsemedaljen på tremila i Sapporo-VM, er hun blitt en medieyndling på nivå med Petter Northug og Marit Bjørgen.

Fortsatt junior
Det er lett å glemme at jenta fortsatt er junior. Etter sesongens nasjonale åpningsrenn fikk både hovedpersonen og folk rundt en påminnelse om nettopp det.

- Jeg er kjempegodt fornøyd med det som har skjedd her denne helga. Jeg må ikke glemme at jeg fortsatt er junior, sier 19-åringen.

Lettvekteren med det unike oksygenopptaket hadde ingen fordel av det faste underlaget på Beitostølen. Likevel ble det fjerdeplass på 10 km fri lørdag og tredjeplass på 5 km klassisk søndag. Lørdag var hun et drøyt minutt bak Marit Bjørgen, dagen etter 20 sekunder bak på den halve distansen.

Planen klar
Tar man som utgangspunkt at Bjørgen gikk løp som ville ha holdt til seierspallen i verdenscupen begge dager, er det naturlig å anta at Johaug ville ha gått seg inn blant de 10-15 beste.

- Det er nesten bra at Therese ikke står helt øverst på seierspallen her oppe. Da kunne forventningene ha blitt vel høye, medgir landslagstrener Egil Kristiansen.

Han kan uansett fornøyd konstatere at Johaug holder solid verdenscupnivå. Derfor gir han allerede nå klarsignal til mye verdenscup denne vinteren.

- Hun går ikke i Russland og Canada. Derimot går hun på Beitostølen neste helg, i Kuusamo helga etter og i Davos. Så får vi ta en diskusjon i forhold til Tour de Ski. Det er aktuelt, fastslår Kristiansen overfor Nettavisen.

Junior-VM viktigst
Tour de Ski kommer akkurat i årsskiftet. Og på det tidspunktet må Johaug begynne å tenke på sesongens hovedmål, som er junior-VM i Polen med start 3. februar. Til tross for framgangen i fjor, er nemlig ikke Therese Johaug individuell juniorverdensmester. Det satte svenske Charlotte Kalla en stopper for sist vinter.

Fram mot verdenscupen neste helg, blir Johaug liggende på Beitostølen.

- Jeg skal roe litt ned på treninga for å samle overskudd, forteller Johaug.

Se helgens resultater fra Beitostølen her (ekstern lenke)

Les alt om helgens renn i Nettavisens vintersportsmagasin!

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.