RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nesten for selvsikker

Sist oppdatert:
Mika Kojonkoski innser at han aldri har hatt et bedre lag før et VM.

OBERSTDORF (Nettavisen): Norge vant lagkonkurransen i Willingen forrige helg selv om Bjørn Einar Romøren falt i det ene hoppet. Fire forskjellige nordmenn har vunnet verdenscuprenn denne vinteren. Alle fire – Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal – er inne blant de ti beste i verdenscupen.

Torsdag var både Romøren, Jacobsen og Hilde over 200 meter i VM-kvalifisering i Heini Klopfer-bakken. Romøren var lengst av alle med 207 meter.

Ikke favoritter
Og som om ikke det er nok, viste også veteranen Roar Ljøkelsøy solid framgang. Plutselig er 31-åringen medaljekandidat i VM.

Les også:Hadde gitt opp Ljøkelsøy

- Vi har nok aldri hatt et bedre lag, innrømmer Mika Kojonkoski.

Riktig nok prøver han fortsatt å lesse favorittstempelet over på andre:

- Østerrikerne og Janne Ahonen er favoritter. De har vært best gjennom hele sesongen, sier Kojonkoski.

Må holde beina på bakken
Men den finske mirakelmannen klarer likevel ikke å skjule at han har enorme forventninger.

- I am almost too confident. Jeg må innrømme at jeg har en skremmende god følelse. Først og fremst på bakgrunn av det guttene presterte i Willingen, sier Kojonkoski.

Fram mot konkurransestart fredag vil han legge vekt på at han selv og ikke minst hopperne ikke skal bli naive i sin optimisme.

- Det er viktig at vi holder beina på bakken. Det er fire hopp i VM. Ett dårlig hopp kan forandre alt, sier Kojonkoski, som faktisk er minst bekymret for han som var svakest av de norske torsdag, Anders Bardal.

Vanskeligst for Romøren
- Bardal vet hva han gjorde feil. De kan han rette opp til konkurransen. Da er han i angrepsposisjon, og det er perfekt. Sånn sett har Bjørn Einar kanskje et vanskeligere utgangspunkt. Hvis han begynner å se på seg selv som favoritt, er han plutselig i forsvarsposisjon, poengterer Mika Kojonkoski.

Den individuelle VM-konkurransen går altså over to dager, med fire tellende omganger. 40 hoppere deltar i den første omgangen fredag, men bare 30 får hoppe de tre siste omgangene.

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere