*Nettavisen* Sport.

- Nesten som å ta gull

OBERSTDORF/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Å komme på pallen er utrolig stort. For meg er det nesten som å ta gull, jublet Marit Bjørgen etter at hun sikret seg bronse på dagens 10-kilometer fri i VM.

17.02.05 14:47

Katerina Neumannova gikk til topps med 1,2 sekunders margin på russiske Julia Tsjepalova, med Marit Bjørgen 15,2 sekunder bak på 3. plass. Det holdt altså ikke hele veien til toppen av seierspallen for Bjørgen, men hun gikk et sterkt løp uansett. Bronsen er god å ha med seg videre i mesterskapet. Den gir selvtillit og trygghet.

Knallfinish
Kristin Størmer Steira ble nest best av de norske med en god 10. plass. Kristin Mührer Stemland ble nummer 23 og Kine Beate Bjørnaas endte på 26. plass.

- Jeg gikk to jevne runder, men utrolig fort på slutten. Og så hadde jeg utrolig gode ski også. Da jeg hørte at jeg kjempet om medalje, hadde jeg fryktelig lyst på det, så det var en veldig bra åpning på VM for meg. Det betyr utrolig mye, sa Bjørgen til NRK kort tid etter at hun gikk i mål.

Bjørgen hadde faktisk raskere avslutning på løpet enn alle de andre.

Deilig bekreftelse
- Jeg følte deg på meg også, men jeg er i utrolig god form om dagen. Det var deilig å få en bekreftelse på det, sa hun videre.

Bjørgen skal gå samtlige øvelser under mesterskapet, og for landslagsledelsen er det nok av utfordringer i den forbindelse.

- Hun må få gjøre det hun er vant til etter konkurranser, så skal vi være fornuftige i forhold til alt det andre, og kjøre den planen vi har lagt for henne. Så får sponsorene sitt og media sitt, men Marit skal få lov til å gjøre det hun pleier å gjøre, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til NRK.

Overlykkelig
Neumannova var overlykkelig etter seieren.

- Dette var mitt beste resultat noensinne, min første gullmedalje, og jeg er lykkelig, strålte hun til NRK.

Kristin Størmer Steira var godt fornøyd med 10. plassen.

- Det var greit på en sånn dag som det her. Det var godt å komme i gang. Jeg synes jeg gikk veldig bra på den første runden, mens det gikk litt tyngre på andre, men man må jo prøve seg, sa hun.

Følg herrenes åpningsrenn kl. 15.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.