RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nesten som Roubaix

Foto: Jean-François Quénet (Tour of Turkey)
Sist oppdatert:
Frederik Wilmann om den tyrkiske landeveien.

Frederik Wilmann har akkurat fullført sitt første Tyrkia rundt. Det ble et ritt der han virkelig fikk vist hva han duger til, uten at det betalte seg med noen seier. Like fullt kan man si det ble en suksess, for om det var noen tvilere til at han fortjente sjansen i den store proffverdenen, så har de forandret mening nå.

Les også: Vil noen gi Greipel litt motstand?

Høydepunktet for Wilmann var uten tvil den sjette etappen. Da var han i brudd og var bare 800 små meter fra å kjempe om etappeseier, men det holdt altså ikke.

- Jeg har kommet godt ut av løpet. Jeg er frisk og ble bedre og bedre utover i løpet, forteller Wilmann til procycling.no.

Wilmann var i utgangspunktet sett opp til å kjøre Giro del Trentino fra og med tirsdag, men det kan se vanskelig ut.

- Planen var å kjøre Giro del Trentino, men det ser veldig vanskelig ut på grunn av flykaoset. Det er ikke optimalt, sier en oppgitt Wilmann

- Hva skjer nå?

- Jeg vet ikke hva som skjer nå. Vi skal spise middag om en time og etter det vet jeg ikke. Vi har fly til Istanbul i morgen, som faktisk går, men det er problem med hoteller i Istanbul. Vi får håpe arrangøren tar tak.

Tyrkia rundt har bydd på storslått natur, nydelig vær, fine hoteller og flotte byer for rytterne. Men selve veiene har ikke imponert så mange av rytterne.

- Asfalten her nede er grov! Det har ristet som f***, til tider har det vært helt ekstremt. Spesielt den dagen jeg var i brudd var det ille, forteller Wilmann til procycling.no.

- Nesten som brosteinen i Roubaix?

- Ja det er ikke langt unna, og her har det jo ristet fra start til mål.

- Men ellers?

- Ellers har det vært kjempebra. Nydelig løp, bra arrangert, kjempe gode hoteller, god mat. Jeg kommer gjerne tilbake, sier en fornøyd Wilmann.

- Kort oppsummert kan vi si?

- Alt i alt er jeg godt fornøyd!

Det kan med andre ord bli duket for en liten Tyrkia-ferie på Frederik, noe som er litt synd da etappene i Giro del Trentino kunne passet han ypperlig.

- Det minste problemet blir å få dagene til å gå her nede, avslutter Wilmann overfor procycling.no

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere