RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje Scanpix

- Neymar er bedre enn Messi

Sist oppdatert:
Oppsiktsvekkende uttalelser fra den brasilianske fotballegenden Pele.

Det er tré mann som ofte trekkes frem når man skal diskutere hvem som er tidenes beste fotballspiller. Vi snakker selvsagt om Diego Maradona, Pele og Lionel Messi.

Pelé er ikke like sikker.

- Neymar er bedre
Brasilianeren mener at Lionel Messi ikke har noe i det selskapet å gjøre, og hevder tvert imot at en av hans landsmenn er bedre enn Barcelona-spilleren.

- Den dukker alltid opp, sammenligningen mellom meg og Maradona, og folk sier at han er bedre enn meg. Nå mener noen at Messi er bedre enn meg. Vel, Messi må bli bedre enn Neymar først, noe han ikke er. Han har mer erfaring, sier Pele ifølge Times of India og Daily Mail.

Sitatet kom da Pele holdt tale på et veldedighetsarrangement for Santos, klubben Neymar spiller for. Om han sa det for å glede tilhørerne, eller faktisk mente det, er vanskelig å si.

Han følger dermed opp det han sa i desember i fjor.

- Jeg synes Neymar er bedre. Han er mer komplett. Han skyter med begge bein, han kan drible fra begge kanter, og han scorer mål, sa Pele den gangen.

Det som er sikkert er at mange kommer til å være uenig med ham i akkurat den uttalelsen.

Lionel Messi har vært i gnistrende form denne sesongen, og står med solide 39 scoringer på 31 La Liga-kamper til nå.

- Messi vil bli glemt
Pele er kanskje vågal i sine uttalelser, men han slår neppe danske Joakim Jakobsen, forfatter av flere sportsbøker og ekspert på spansk fotball.

Dansken fikk for noen uker siden krass kritikk for uttalelsene sine om Messi. Jakobsen mente nemlig at Messi ikke vil bli husket som en av de bedre i verdenshistorien.

- Om 10 år, når Messi legger opp, vil vi alle være fullstendig henrykte over hva han har gitt oss, for han er en meget sjenerøs spiller. Men når det går litt tid, tror jeg man vil si at «nei, han var ingen Maradona», sa Jakobsen.

Hvem er tidenes beste spiller? Diskuter under.

Se video av Neymar her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere