RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- NFF lekket Gunnarsson-info til TV 2

Foto: Lise Åserud / Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Erik Loe hevder han vet at NFF har gitt TV 2 konfidensiell informasjon.

Onsdag kom nyheten om at det er tatt ut tiltale mot fire ledere i Stabæk og Vålerenga etter overgangssaken, hvor Veigar Páll Gunnarsson og en opsjon på unggutten Hermann Stengel ble solgt fra Stabæk til Vålerenga.

Av de fem som ble siktet, ble fire tiltalt for bedrageri. Erik Loe, som har vært formann i Stabæk i mange år, slapp unna.

- NFF lekker info
For ett år siden var Loe en kandidat til å ta over som president i Norges Fotballforbund etter Yngve Hallén, men da nyheten om overgangssaken sprakk, var løpet kjørt for Loe.

I et intervju med VG forteller Loe at han er sjokkert over at TV2 har fått tak i innholdet i Gunnarson-kontrakten - et dokument som bare Stabæk, Vålerenga og NFF hadde tilgang til.

- Jeg vet at det var NFF som ga TV 2 innholdet i Gunnarssons kontrakt. Vi har lest det i politidokumenter, og vi har fått det muntlig fra TV 2. Jeg kjenner ikke motivene, men det er meget alvorlig og uendelig trist, sier Loe.

Loe vil ikke spekulere i hvorfor NFF har lekket denne informasjonen og er mest opptatt av at de som er tiltalt blir frikjent. Han har liten forståelse for hvorfor noen av dem er under tiltale.

- Uskyldig
Han er helt klar på at verken han eller de tiltalte har gjort noe verken ulovlig eller umoralsk.

- Da vi gikk i forhandlinger med Vålerenga om Veigar Páll Gunnarsson, forelå det ingen andre bud på ham. En måned i forveien hadde vi mottatt et bud fra Rosenborg på 2,5 millioner, men forbeholdene gjorde det uinteressant. RBK ville fordele summen over to regnskapsår, vi trengte pengene med en gang på grunn av lisenskravene, sier Loe.

Han mener også at det i media er skapt et feilaktig bilde av at Hermann Stengel og hans foreldre og agent ikke visste om avtalen. I tillegg sier han at det nå er bevist at Stengel faktisk ville til Vålerenga.

Svein Graff i NFF benekter at NFF har lekket informasjon og sier at påstandene som fremsettes er ukjent for dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere