RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Ngog har en stor framtid

Sist oppdatert:
Unggutten tok ansvar i Fernando Torres' skadefravær.

LIVERPOOL - SUNDERLAND 2-0:

Liverpool trengte desperat poeng hjemme mot Sunderland om de skulle ha noe håp om å innhente Manchester United i toppen av tabellen. Men hvem skulle egentlig score målene? Robbie Keane hadde blitt solgt, mens Fernando Torres var ute med skade. Ingen optimal situasjon med ande ord.

Dermed var det duket for unggutten David Ngog på topp for rødtrøyene, og franskmannen skuffet ikke. I sin første kamp fra start på Anfield, fikk han æren av å sette inn Liverpools første mål i en kamp som til slutt endte 2-0.

Benitez hyller målscoreren
Liverpool-manager Rafael Benitez var storfornøyd med sin unge franskmann, og håper at tirsdagens fulltreffer var den første av mange fra 19-åringen.

- I dag viste han kvalitet. Ngog er en ung spiller som ikke har vært her lenge, men jeg tror han har en stor framtid i denne klubben, sier Benitez til Sky Sports etter kampen.

Og fortsetter:

- Etter åpningen, der de hadde en stor mulighet, hadde vi full kontroll på denne kampen. Sunderland var godt organisert, og vi var avhengig av å score først.

Sunderland burde ledet
Det var altså Sunderland som kom best i gang. Allerede etter seks minutter burde Kenwyne Jones ha sendt gjestene i føringen. Den storvokste spissen kom helt alene igjennom med Pepe Reina i Liverpool-buret, men avslutningen ble for svak, og spanjolen reddet fint.

Albert Riera fikk en strålende start på karrieren i Liverpool, men de siste kampene har vingen vært litt mer anonym. Etter 33 minutters spill i tirsdagens kamp viste han seg imidlertid fram igjen.

Fra sin kantposisjon dro han seg fri fra to spillere og fyrte av mot nærmeste hjørne. Ballen slo innom en Sunderland-forsvarer og endret litt retning, men Marton Fülop vartet opp med en god redning og fikk slått til hjørnespark.

Like før pausen fikk Ngog ballen fra Steven Gerrard, og fosset i angrep. Ungutten trillet videre til Javier Mascherano, som satte ballen hardt i nettveggen fra skrått hold. En brukbar sjanse, men til pause sto det 0-0.

Ngog fant veien til mål
Etter hvilen skulle Ngog komme i fokus på ny. Riera lurte Tal Ben Haim ute på venstrekanten, og slo inn til en umarkert Steven Gerrard. Kapteinen headet tilbake til Ngog, som satte ballen i mål med innsiden av høyrefoten. Et flott angrep av vertene.

Og etter scoringen handlet det meste om Liverpool. Steed Malbranque hadde riktignok en avslutning på halv volley inne i 16-meteren, men franskmannen satte ballen over mål.

Sunderlands ellers så gode målvakt, Marton Fülop, var mannen bak Liverpools andre mål. Ungareren dyttet en svak avslutning fra Ngog rett til Yossi Benayoun, og israeleren kunne enkelt plassere ballen inn ved nærmeste stolpe i det 65. minutt.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd med målet, men det viktigste for meg var poengene. Etter tapet for Middlesbrough var det utrolig viktig å slå tilbake med seier i dag, sier Benayoun.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne hjemmepublikum juble for tre svært kjærkomne poeng. Resultatet betyr at Liverpool fortsatt er nummer tre i Premier League, med 58 poeng fra 28 kamper. Like mange som Chelsea på andre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere