RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bruce Bennett / Getty / All Over Press

- NHL-konflikten er avblåst

Sist oppdatert:
Det bekrefter NHL på sine hjemmesider.

Konflikten har vart i 113 dager og flere hundre kamper har blitt avlyst, men nå er konflikten i verdens største hockeyliga over.

Spillerforeningen og eierne i NHL hadde sittet i forhandlinger i over 16 timer før de kom til enighet.

- Don Fehr og jeg er glade for å fortelle at vi har kommet til enighet om en ny avtale med spillerforeningen, sier NHL-kommisjonær Gary Bettman til NHLs hjemmesider.

- Det er fortsatt masse arbeid som gjenstår før alt er klart, og spillerne må selvsagt også akseptere denne avtalen. Vi er ikke i en posisjon hvor vi kan si når sesongen kan begynne. Vi har forhandlet i hele dag og natt, og vi vil komme tilbake med mer info så snart det er klart, sier han videre.

Den nye avtalen gjelder for de neste ti årene.

Neste skritt blir å fastsette dato for når sesongen endelig kan komme i gang.

NHL har kampoppsett klart med muligheter for 48 og 50 kamper denne sesongen. Den nordamerikanske hockeyligaen har allerede avlyst alle kamper frem til 14 januar.

Nettavisen fikk signaler fra en anonym spiller som jobber tett på en NHL-profil lørdag kveld, om at en det var 95 prosent sjanse for at partene kommer til en løsning senest førstkommende tirsdag.

Lørdag kom det sterke indikasjoner på at lockouten var avblåst og at partene hadde blitt enige, men disse ryktene ble senere avvist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere