RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nickie er en mann for de store anledningene

Foto: Alley, Ned
Sist oppdatert:
Nickie Bille Nielsen sendte Rosenborg til semifinale og sikret seg den siste semifinaleplassen i cupen.

ROSENBORG - VÅLERENGA 2-1:

Rosenborg møtte onsdag kveld Vålerenga i den siste kvartfinalenkampen i den norske cupen. Det ble en kamp preget av mange feil, men Rosenborg var laget som kom til de største sjansene og stakk til slutt av med seieren. Kampen endte som et drama.

- Herregud, så deilig, sier Mikkel Diskerud til NRK etter kampen.

Bille Nielsen avgjorde
Etter 78 minutter kom det som lenge så ut til å bli den avgjørende scoringen. Tobias Mikkelsen gjorde et fint forarbeid da han kom seg ned til dødlinjen, vendte bort mannen sin og la et lavt innlegg til Søderlund på bakerste som satte ballen i samme hjørne som innlegget kom fra.

Rosenborg fortsatte å kontrollere kampen, men ett minutt før slutt utlignet Torgeir Børven da han sto helt umarkert i RBKs 16-meter.

Det så da ut til å gå mot ekstraomganger, men på overtid vant Rosenborg flere dueller i etter et innlegg Vålerengas 16-meter og ballen endte til slutt hos danske Nickie Bille Nielsen som helt umarkert headet ballen i mål og sendte Rosenborg til semifinale.

-Nickie er en mann for de store anledninger, takk, sier Diskerud.

Mathcvinneren selv var strålende fornøyd med å sende Rosenborg til semifinale.

- Det er dette vi trener på hver dag. Ekte Rosenborg-stil. Jeg tror Per Joar Hansen er fornøyd nå, sier Bille Nielsen.

Mikkelsen alene gjennom
Første omgang mellom RBK og Vålerenga var en hendelsefattig omgang, men Rosenborg var likevel det beste og førende laget. De rotet det derimot litt for mye til i de avgjørende situasjonene, men kom likevel til et par store sjanser.

Nærmest i første omgang var danske Tobias Mikkelsen da han ble spilt fri i bakrom, men alene med Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn chippet han ballen like over målet.

Også Alexander Søderlund var nære på da han fikk et innlegg som han på klarte å ta ned på en ypperlig måte, men rotet det til i avslutningsøyeblikket.. Han kom bakpå i skuddøyeblikket og sendte ballen utenfor mål fra fem-metersstreken.

Omgangen var preget av mye slurv og feilpasninger.

Søderlund scoret
Andre omgang startet som den første med Rosenborg som det førende laget. Sju minutter ut i andre omgang la Chibuke inn, et innlegg som Vålerenga-forsvaret klarerte rett i beina til Mikkel Diskerud på 19-meter. Upresset skøt han utenfor mål.

Etter 55 minutter ble Mohammed Fellah byttet ut til fordel for Bojan Zajic, noe den lille teknikeren tydelig ikke var særlig fornøyd med. NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie stilte seg skeptisk til byttet.

- Fellah var en av få på Vålerenga som klarte å holde på ballen. Jeg mener de burde ha beholdt han på banen, sa Tom Nordile.

Jan Gunnar Solli sto for VIFs største sjanse etter . Rosenborg mistet ballen på egen banehalvdel, noe Solli utnyttet og satte fart. Fra rundt 20 meter skjøt han i stolpen og ut.

Dramatisk på overtid
Men det var trønderne som skapte flest sjanser og de gikk derfor fortjent opp i ledelsen 1-0 etter 78 minutter, da Alexander Søderlund satte ballen i mål.

Den tidligere Haugesund-spilleren gjorde ingen feil da han fikk ballen av lagkamerat Mikkelsen og satte den enkelt i mål.

Torgeir Børven utlignet like før slutt for Oslo-klubben, men dette skulle blir trøndernes aften, og to minutter på overtid sikret danske Nicki Bille Nielsen seieren da han banket inn 2-1.

Dermed er Rosenborg videre til cupsemifinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere