Gå til sidens hovedinnhold

- Nielsen kan bli utestengt

- Dersom David Nielsen blir utestengt fra fotball i Danmark vil det virke i Norge også, bekrefter Branns sportsjef, Roald Bruun-Hanssen.

(iBergen.no) Danske David Nielsen ble mandag Brann-spiller i bytte mot Njogu Demba-Nyrén. Men det gjenstår en klausul i kontrakten.

- Vi har tatt høyde for at han kan bli utestengt av det danske fotballforbundet, men vi tror ikke det skjer, forteller Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no.

Pøbel-fortid
David Nielsen har en så trøblete fortid på fotballbanen at det danske fotballforbundet i neste måned skal bestemme om han fortsatt kan spille fotball.

Det dreier seg om voldsdom etter nedslagning av medspiller på trening (Allan Garde), kampfiksing sammen med andre, i tillegg til at han er spilleavhengig og en gang, (også det sammen med en annen) fikk en oddskommisjonær til konkursens rand da han måtte holde stengt i tre uker fordi Nilsen og hans lagkamerat skyldte 1,6 millioner kroner.

- Hvor problematisk er det at Nielsen har den fortiden han har, når han skal spille i Brann?

- Det som er viktig er at det er mange gode spillere som har hatt en fortid, og vi ser vi har utfordringer i Nielsens fortid i forhold til supportere, sponsorer etc. Vi velger å se på det David Nielsen har gjort i Norge. Der har han, meg bekjent, aldri oppført seg annet enn godt, for eksempel i Strømsgodset i fjor, der han også scoret ni mål.

Potensiell yndling
- For David Nielsen er dette en gedigen sportslig utfordring og jeg tror han er typen til å bli en Stadion-yndling.

- Hva får deg til å tro at det danske forbundet ikke vil utestenge ham?

- Mine samtaler med folk i Danmark og det faktum at forbundets juridiske utvalg allerede har henlagt saken. Jeg forventer at det etiske utvalget vil komme med en uttalelse, men tror ikke det blir utestengelse og skulle det skje har vi reverseringsmulighet, forteller Roald Bruun-Hanssen.

Har du ikke fått Bruce-billett. Her er din siste sjanse.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser