Gå til sidens hovedinnhold

- Noe av det beste Tora har levert

Tora Berget skjøt feilfritt og vant overlegent torsdagens verdenscuprenn i skiskyting.

Tora Berger fikk en perfekt åpning på sesongen med 20 av 20 treff og seier i verdenscupåpningen i skiskyting for kvinner torsdag.

Litt av en start, med tanke på at hun gikk en hel sesong uten å skyte fullt i fjor.

Berger var over minuttet foran russiske Darja Domratsjeva i mål, som havnet på andreplass. Russiske Ekaterina Glazyrina kapret tredjeplassen.

Glad Berger
Tora Berger oppsummerer den flotte sesongstarten slik:

- Jeg har hatt noen konkurranser der jeg har bommet på sisteskuddet, og det hadde jeg ikke lyst til å gjøre i dag. Jeg var veldig fokusert på skytingen, tok meg god tid og fullførte skuddene. Det fungerte, sier Berger til NRK.

Domratsjeva, som havnet på andreplass 1.03 bak Berger, bommet to ganger på de 20 skuddene.

- Domratsjeva gikk fryktelig fort, og jeg hadde ikke hatt sjanse hvis jeg ikke skjøt fullt i dag, sier Berger.

På sisterunden var det imidlertid kun Kaisa Mäkäräinen som gikk raskere enn den norske seiersjenta. Langrennsformen er på gang, mener Berger.

- Jeg synes det går ganske bra, og det fungerer greit. Det går jevnt hele veien, og det er en grei følelse sånn sett, sier hun.

- Noe av det beste
Med både skuddform og langrennsform i orden, ser det lovende ut med tanke på fortsettelsen. NRK-ekspert Ola Lunde er fra seg av begeistring på den norske jentas vegne.

- Dette er noe av det aller beste Tora har levert på standplass, sier NRK-kommentator Ola Lunde.

Seieren medfører at Tora Berger får gå med den gule ledertrøya i sprint-verdenscupen på lørdag - noe hun aldri tidligere har klart.

Berger skjøt prikkfritt under de gode forholdene i Østersund, og endte altså opp med null bomskudd på de fire skytingene.

Hos de andre norske jentene gikk det tråere. Fanny Welle-Strand Horn havnet på en 39.-plass,Tiril Eckhoff ble nummer 40, Synnøve Solemdal nummer 42 og Elise Ringen endte på 44.plass.

Her finner du hele resultatlisten.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger