RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen av talene hans i garderoben er utrolige

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Wayne Rooney hyller Alex Fergusons evne til å motivere.

Wayne Rooney har vært Manchester United-spiller siden 2004.

På sine syv år i klubben har han særlig latt seg imponere av én av manager Alex Fergusons ferdigheter, nemlig praten han har i garderoben før kamp og i pausen.

- Noen av talene hans i garderoben er helt utrolige. Noen ganger går vi ut på banen og sier til hverandre: «Hvor bra var ikke det der?», forteller Rooney ifølge The Mirror.

- Ikke mulig å erstatte
United-spissen ble intervjuet i forbindelse med markeringen av Fergusons 25 år i klubben, og Rooney var ivrig på å få frem viktigheten av slike såkalte «teamtalks».

- For britiske spillere, som forstår hva han sier, er det fantastisk. Det er verre for utlendingene, men han får deg uansett klar til kamp. Jeg tror ikke noe slikt er mulig å erstatte, sier Rooney.

Da Ferguson tok over United i 1986, var Rooney ett år. Han forteller at han lenge så opp til United-sjefen.

- Hele barndommen så jeg ham bli intervjuet på TV før og etter kamper. Å komme hit og spille for ham, er en stor ære. Det er en fantastisk prestasjon å nå 25 år i samme klubb. Sulten hans er der fortsatt. Jeg har aldri sett noen med slik sult og lidenskap, sier United-spissen.

- Det smitter over på meg, og det er jeg sikker på at det gjør med de andre spillerne, også, fortsetter han.

- Stor manager, stor person
Alex Ferguson er kjent for sin såkalte «hårføner», men Rooney mener United-sjefen er flink til å vite når han skal bruke den, og når han skal la vær.

- I løpet av United-karrieren har han hatt tre eller fire lag som har vært suksessfulle. Å miste spillere, for så å bygge opp et lag igjen, det er utrolig. I 1994 hadde United mange britiske spillere, men nå er det en del utenlandske her. De reagerer ikke på samme måte når de blir skjelt ut. Det er her personalbehandlingen hans kommer inn i bildet. Han forstår hvem han kan «ta», og hvem som ikke tåler det, forklarer Rooney.

I 2010 ble det bråk og oppstandelse, da Rooney var usikker på om han ville fortsette i United. Bråket endte med at Rooney signerte en ny femårsavtale med klubben. Det er takket være Ferguson, avslører Rooney.

- For meg er han en stor manager og en stor person. Han er grunnen til at jeg kom hit, og grunnen til at jeg har blitt værende, avslutter Rooney.

Lørdag spiller Manchester United hjemme mot Sunderland, og kampen følger du i vårt livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere