RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: P. Hympendal (ASO)

- Nord-Norge er et drømmested for sykkelritt

Sist oppdatert:
ASO-sjef tror Arctic Race vil blomstre i årene fremover.

STOKMARKNES/OSLO (procycling.no): Rittarrangøren slapp nok et lettelsens sukk da Thor Hushovd ble kronet til tidenes første «sykkelkonge» av det høye nord og Arctic Race.

I forkant av søndagens avsluttende etappe ledet nederlender Kenny van Hummel med tre sekunder på Hushovd i sammendraget.

Men på det slake oppløpet i Harstad vant den norske mesteren i kjent stil, brølte som en løve etter målstreken og banket seg bydende på brystkassa.

Hjemme-triumfen var et fantastisk løft for Hushovd, som prøver å kickstarte karrieren etter lengre tids sykdom. Men det var også en eventyrlig start for rittet han selv har frontet som ambassadør.

- Det er det vakreste rittet jeg noen gang har kjørt, fortalte den rutinerte Hushovd etter seieren i Svolvær, to dager før han sikret sammenlagtseieren i Harstad.

Les også: Tror på fire nordmenn til VM

Arctic Race fikk dermed en norsk vinner med høy internasjonal stjerne – en perfekt første vinner for det nord-norske rittet, som ifølge daglig leder Knut-Erik Dybdal ønsker å tiltrekke seg enda større navn i 2014.

Og med Tour de France-arrangør ASO i ryggen har Arctic Race gode forutsetninger for å bli en attraktiv post på den internasjonale sykkelkalender.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

President for den franske sportsarrangøren, Jean-Etienne Amaury, fastholder imidlertid at det tar tid å bygge opp gode sykkelritt, men franskmannen tror likevel på en lys og fremgangsrik fremtid for Arctic Race of Norway.

- Jeg tror rittet bli mer populært i fremtiden. Det vil vokse og interessen fra media vil også bli større. Men det tar tid å bygge et sykkelritt og det tar tid å gjøre det til et viktig punkt på sykkelkalenderen, sier Amaury til procycling.no

Perfekte omgivelser
Amaury var til stedet under rittet helt fra starten i Bodø, og sammen med sitt reisefølge, lot han seg imponere over landskapet og folkehavet som satte sitt preg på rittets første utgave.

ASO-presidenten tok seg også tid til å rose arbeidet til den norske ledelsen og måten lokalbefolkningen har støttet rittet.

- Det er lagarbeid som ligger bak. Dette er ASO sin fortjeneste, men også alle våre partnere. Knut-Erik, kommunene og alle de lokale som har støttet rittet. Alle folkene som har kommet ut for å se rittet er også del av denne suksessen. Deres tilstedeværelse er helt avgjørende for rittets suksess, sier Amaury.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vanskelig å etablere seg
Å skape nye, suksessfulle sykkelritt er ikke enkelt i en sport ofte diktert av tradisjon og historie. Dessuten, i en tøft økonomisk situasjon i eurosonen de siste årene, er realiteten heller at ritt forsvinner, enn at nye oppstår. Likevel er det vanskelig å finne en gunstig plass i en allerede overfylt og kaotisk rittkalender.

Dog virker Skandinavia (Storbritannia) å være et populært satsningsområde, både for ASO og UCI. Arctic Race sikret seg finansering for de tre første årene og med et fantastisk naturlandskap som arena tror Amaury at rittet kan blomstre fremover.

Les også: Nå er Hushovd en seiersmaskin igjen

- Dette er drømmeomgivelser for et sykkelritt. Landskapet er helt utrolig. Jeg tror folk flest er litt overrasket over hvor vakkert landskap man har i Nord-Norge. Her har man alle ingrediensene som skal til for å lage et attraktivt ritt, avslutter Amaury.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere