*Nettavisen* Sport.

- Nordhaug var fantastisk

Foto: (AP/Scanpix)

Lars Petter Nordhaug gjør ting han ikke visste han kunne.

29.03.10 11:28

Med 14 timers reise i beina og null trening, fikk Lars Petter Nordhaug en forferdelig start på Criterium International.

- Lørdagen var skuffende. Beina sto rett ut og da nytter det ikke på det nivået her, erkjenner Nordhaug overfor procycling.no.

Tønsberg-gutten trodde ikke at det var noe i veien rent formmessig, og fikk bekreftelsen under avslutningen av det franske todagersrittet.

Spurtopptrekker Nordhaug
Først var han sterkt delaktig i Russel Downings triumf under den 75,5 kilometer lange og flate etappen på Korsika.

- Guttene jobbet hardt for meg hele veien. To av dem hjalp til med å kjøre inn bruddet. Thomas (Lövkvist) kjørte foran på de siste 10-15 kilometerne. Så gjorde Lars Petter en fantastisk jobb. Med to kilometer igjen hadde jeg heng på det andre eller tredje hjulet, mens så falt jeg tilbake til femtendeplass. Da dro Lars Petter meg helt foran igjen, forteller Downing til cyclingnews.com.

Les også: Downing til skyene

På vei hjem fra Frankrike er det en strålende fornøyd Nordhaug procycling.no snakker med.

- Egentlig var det Simon Gerrans som skulle gjøre den jobben, men han «gikk på trynet». Thomas hadde vel heller ikke helt dagen, så da tok jeg oppdraget. Jeg fant en vei på siden av feltet, og var helt foran med 500 meter igjen. Da ble spurten åpnet, og Russel klarte å holde unna.

- Det var en litt uvanlig oppgave for meg, men det var bare morsomt det, legger han til.

Strålende tempo
Rittet ble avsluttet med en 7,7 kilometer lang tempoetappe. Også der gjorde den tidligere Team Joker Bianchi-rytteren en strålende innsats.

I meget hardt selskap endte 26-åringen på 37.-plass, 24 sekunder bak for eksempel landeveisverdensmesteren Cadel Evans og ytterligere 10 sekunder bak Tour de France-vinner Alberto Contador.

Les også: Blodslit for Arvesen

- Det er nok en av mine beste tempoetapper noensinne. Det var krevende og kupert løype, forteller ham.

Sky-rytteren sendte en tydelig beskjed til lagledelsen gjennom søndagens resultater. Fremdeles står han oppført til Vuelta a Castilla y Leon i midten av april, men Nordhaug står også som reserve foran Ardenner-klassikerne i samme periode.

Så spørs det om Team Sky tør å utelate en vestfolding i gryende vårform.

- Jeg har et lite ønske om å prøve meg i Liege-Bastogne-Liege, La Fleche Wallonne og Amstel Gold Race en gang, men jeg kjører selvsagt det jeg får beskjed om.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.