RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (www.procycling.no)

- Nordhaug var jævlig irritert

Sist oppdatert:
Nordmannen satt på hjulet til vinneren da han veltet.

Alt så så bra ut for Lars Petter Nordhaug i Amstel Gold Race. Sky-rytteren hadde tydelig gode bein, og hadde en strålende posisjon i den avsluttende stigningen Cauberg. Men så skjedde det.

Damiano Cunego skjenet ut til høyre. Der var Nordhaug. Nordmannen kunne ikke komme seg unna, og asfalten var neste stopp. Drømmen om en topplassering i Amstel Gold Race hadde forsvunnet for denne gangen.

En av de som var først borte hos Nordhaug var Kurt Asle Arvesen.

Stjernebein
- Nordhaug var jævlig irritert, sier Arvesen til procycling.no.

- Han hadde stjernebein og hadde garantert kjempet i toppen. Det var det han var mest opptatt av.

Nordhaug ble først fraktet bort med ambulanse, men var tilbake i Sky-bussen litt senere. Det vurderes likevel å ta røntgen av hoften senere på søndag.

- Dette er utrolig surt. Han var i kjempeform, og har vist at han er en av sirkusets beste klatrere for tiden. Han kunne kjempet om topp fem, mener Arvesen.

Les også:«Fy søren, jeg har ikke begynt å ta i»

- Dette rittet hadde han gledet seg til
Edvald Boasson Hagen kjørte også rittet, og selv om han ikke kunne kjempe i finalen, er han klar på at Nordhaug kunne kjempet i toppen.

- Det var veldig synd med Lars Petter. Han virker veldig sprek, sier Boasson Hagen til procycling.no

- Dette rittet betydde mye for han, og han har gledet seg til dette. Han var i storform og kunne kjempet om en topp 5-plassering. Det var synd han ble nedkjørt, det var jo ikke hans feil heller.

Boasson Hagen har ikke snakket med Nordhaug, men så landsmannen da Nordhaug var innom Sky-bussen.

- Det så ikke godt ut der han gikk. Vi får håpe han er klar til onsdag.

- Provoserende
Den tidligere proffsyklisten Mads Kaggestad er lei seg på Nordhaugs vegne.

- Det var veldig synd. Det så ut som Cunego mistet styret, og vrengte inn i han. Det er utrolig synd for hans del, sier Kaggestad til procycling.no.

- Han kunne vært med og kjempet om seieren, men jeg vil ikke påstå at han hadde vunnet. Han satt i en kjempeposisjon, så dette er kjempekjedelig.

Det er liten tvil om at det var Cunego som kjørte inn i Nordhaug. Likevel kjeftet italieneren på nordmannen da de reiste seg etter velten.

- Det er provoserende å se at Cunego kjefter på Nordhaug, det var jo Cunegos feil. Det er typisk italienere, de innrømmer aldri sine feil. De fleste av dem blir sett på som en pest og en plage, forteller Kaggestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere