RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Reidar Teigen (procycling.no)

- Nordmenn er ekte sykkelfans

Sist oppdatert:
Utenlandsproffene lot seg imponere av Glava Tour.

GJØVIK/OSLO (procycling.no): Søndag ble Glava Tour avsluttet med en spennende etappe fra Gjøvik til Hønefoss. Edvald Boasson vant femdagers rittet sammenlagt for andre året på rad, og i år som i 2012 toppet Team Sky-rytteren en resultatliste proppet med velkjente sykkelnavn.

Lars Petter Nordhaugs nederlandske lagkamerat, Laurens ten Dam, var på sitt første Norgesbesøk og Blanco-rytteren fant seg godt til rette på de norske landeveiene.

- Å, det har vært et veldig fint land. Spesielt når det er sol. Jeg liker hotellene og folkene. Det er første gangen jeg er her. Jeg har fått tid til å se meg litt rundt og det har jeg likt. Det har vært et bra ritt og Edvald beviste at han var sterkt i går, selv om jeg prøvde å slå han, fortalte ten Dam til procycling.no på starten i Gjøvik søndag.

- Nordmennene er alltid i Tour de France. De er alltid der og er entusiastiske. Selv på Alpe d’Huez har de et eget hjørne. De er ekte sykkelfans og det var fint å oppleve.

Belgisk trøyevinner
Sander Cordeel fra Lotto-Belisol hadde satt seg mål om å vinne klatretrøye under årets Glava Tour. Det klatre 25-åringen med glans med dobbelt så mange poeng som Danael Petrov fra Caja Rural. Men belgiske Cordeel var mest glad for å ha sluppet dårlig, norsk vær.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EDVALD-LAND: Etappen til Lillehammer.
EDVALD-LAND: Etappen til Lillehammer.

- Det har vært ganske bra faktisk. Før jeg kom hit sa alle at været ville være dårlig. Derfor var jeg forberedt på å sykle fem dager i regnet, men nå er det faktisk veldig fint. Landet har vært veldig flott og organisasjonen har vært veldig bra, sier Cordeel.

- Jeg synes det har vært gode veier og en velbalansert løype. Det er noen flate etapper og noen klatreetapper. Det har vært bra.

Edvald var for sterk
Sérgio Paulinho, bronsevinneren fra OL i Athen og vinner av to etapper i Tour de France, reiser også fra Glava Tour med et positivt inntrykk.

Saxo-Tinkoff-rytteren prøvde etter beste evne å gi Boasson Hagen kamp om sammenlagtseieren på etappen til Lillehammer, men måtte sammen med resten av nordmannens utfordrere, gi tapt.

Les også: Amerikansk doper legger opp

- Jeg følte meg veldig bra. Jeg prøvde å vinne etappen og angrep på den siste stigningen, men Boasson Hagen var veldig sterk så jeg er veldig glad for andreplassen, sier Paulinho som ble nummer to sammenlagt.

- Hvordan har du opplevd å sykle ritt i Norge, sammenlignet med nede i Europa?

- Jeg har likt meg her. Det er et fint land og veiene er veldig fine. Været har ikke alltid vært bra, men sånn er det over alt. Rittet har vært veldig fint.

- Hvordan har du opplevd den norske sykkelfansen?

- Jeg synes de er veldige gode. Spesielt på 17. mai. Det var veldig flott. Det var kult, avslutter den 33 år gamle portugiseren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere