*Nettavisen* Sport.

- Nordmenn må slutte å syte

Foto: Scanpix

FIS` renndirektør Walter Hofer slår tilbake mot kritikken mot ham etter rennet i Innsbruck tirsdag. Han mener nordmenn må slutte å syte.

05.01.05 10:40

Hofer sitter alltid i rennjuryen – en jury som Roar Ljøkelsøy slaktet etter rennet i Innsbrück. Ljøkelsøy mener han fikk veldig dårlige forhold i begge omgangene.

Walter Hofer slår tilbake mot kritikken.

- Jeg forstår alle som får dårlige forhold, men synes ikke det er noe å sutre over. Skihopping er en utendørsidrett, hvor forholdene hele tida varierer. Hvis Ljøkelsøy eller Malysz taper, får jeg E-post i hopetall om at det er min skyld. Den kritikken må jeg leve med.

- Problemet er at vinden skifter hele tida. Når den passerer grensa, slipper vi ingen utfor. Samtidig kan vi ikke bruke fem timer på en omgang. Det er alltid noen som vil være mer heldige enn andre. Det må vi akseptere, sier Walter Hofer til Dagbladet.

FIS-direktøren mener nordmenn er veldig flinke til å kritisere når det går sportslig dårlig, men sier ikke noe når det går bra.

- Jeg er skyteskiva, og alltid skyldig i et eller annet. Når nordmennene vant 13 verdenscuprenn sist vinter, fikk jeg ikke en eneste privat e-post som kritiserte det jeg gjorde. I vinter, da det ikke har gått like bra sportslig, har jeg fått masse e-poster også fra Norge, sier Walter Hofer til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.