RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Team Unaas Cycling powered by Bliz)

- Nordmenn med unik proffmulighet

Sist oppdatert:
I potten ligger en sjanse hos profflaget Argos-Shimano.

Tidligere i år ble det klart at det norske Argon 18 og svenske Team Cykelcity slår seg sammen for å danne et svensk/norsk superlag under navnet Team Unaas Cycling powered by Bliz.

Les også:Drømmer om svensk-norsk profflag

Med en god sportslig struktur fra det svenske laget, med den rutinerte sjefen Aike Visbeek i spissen, og frisk kapital fra Norge, håper og tror laget at de kan gi de beste norske lagene tøff kamp både i Norge og i utlandet.

- Vi har et helt annet budsjett i år. Jeg vil tro vi ligger i Joker Merida-klassen, forteller lageier Espen Unaas til procycling.no.

Sterke svensker og en ny nordmann
Han har nettopp kommet tilbake fra kick-off samling i Sverige, hvor de norske og svenske rytterne fikk møtes for første gang.

Laget har fått med seg nordmennene Jo Krogstad Ringheim, Sebastian Ferner Johansen og Magnus Nordahl fra årets lag, i tillegg til at de har hentet inn Jonas Orset fra Frøy.

- Det er en rytter som har vist at han er veldig sterk. Når han får enda flere sjanser og et bedre rittprogram hos oss tror jeg han kan nå veldig langt, sier Unaas.

I tillegg til nordmennene er det åtte råsterke svensker på laget, blant annet spurtsterke Christian Bertilsson, som ble nummer fire i U23-EM i år, og OneCo-Mesterhus’ Linus Dahlberg.

Skeptiske nordmenn
Unaas legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å plukke norske ryttere på samme nivå som i Sverige. Til det har laget foreløpig for liten status i Norge.

- Det er nesten litt synd at ikke flere norske ryttere har managere, for de er nok litt skeptisk til å bli med på noe såpass nytt. Vi satser på å vise oss så mye frem i år at det blir lettere å signere nordmenn neste år.

Fortsatt er det to ledige plasser på laget, og Espen Unaas sier at laget fortrinnsvis jakter nordmenn, slik at de oppfyller sitt eget mål om å ha omtrent like mange nordmenn og svensker.

Lageieren innser at laget i år lå noe bak de beste norske, men er sikker på at samarbeidet med svenskene skal utjevne den forskjellen ganske raskt.

- I år var vi litt bak, det ble et slags oppstartsår. Det er ikke mange som blir med videre, men vi gleder oss til å vise oss frem. Jeg tror det kommer til å bli jevnere i Norge neste år enn det var i år.

- Lenge har Joker Merida vært det naturlige valget på grunn av opplegget deres og kontaktene ut, men nå virker det som at de mister litt av monopelet de har hatt. Jeg er overrasket over at ikke de har fått tak i flere av de største talentene enn de har i år, sier Unaas.

Han avslører også at rytterne på Team Unaas Cycling powered by Bliz har en helt spesiell gulrot, det er verdt å jobbe hardt for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDER SEG TIL NESTE ÅR: Espen Unaas er meget fornøyd med opplegget til det svensk-norske laget.
GLEDER SEG TIL NESTE ÅR: Espen Unaas er meget fornøyd med opplegget til det svensk-norske laget.

Tett samarbeid med Kittels lag
De to seneste sesongene har nemlig Team Cykelcity levert både Jonas Ahlstrand og Tobias Ludvigsson til det nederlanske profflaget Argos-Shimano. Det samarbeidet er i høyeste grad fortsatt gjeldende.

- Hvert år har vi en stående stagiaireplass i det laget. Det er et mål for laget å utvikle ryttere slik at de kan komme seg ut. Presterer man godt på dette laget er sjansene gode for å få prøve seg på øverste nivå, forklarer Unaas.

I januar samles laget på ny, da for en ren treningssamling på Grand Canaria, hvor laget vil legge en del av treningsgrunnlaget for det som blir en meget tidlig sesongstart.

Vil vise seg frem i Norge
Allerede i slutten av februar starter laget å kjøre ritt i Europa. Og det blir på ingen måte med det ene utenlandsoppholdet.

- Vår sportsdirektør er nederlandsk, så det blir veldig mange ritt nede i Belgia og Nederland. Også satser vi på å bli med i de fleste norske ritt. Cykelcity har jo vunnet etapper begge årene Tour of Norway har blitt kjørt, minner Unaas om.

Han legger til at laget også har planer om å delta i norgescupen, både med svensker og nordmenn, så lenge det ikke krasjer med utenlandske ritt.

- Vi har et veldig sterkt rittprogram vi er stolte over og gode ryttere, så dette blir et veldig spennende år. Vi gleder oss veldig, understreker nordmannen.

Team Unaas Cycling powered by Bliz i 2013:

Johan Broberg, Philip Lindau, Linus Dahlberg, Michael Olsson, Christian Bertilsson, Robert Pölder, Fredrik Ludvigsson, Alexander Gingsjö, Jo Kogstad Ringheim, Sebastian Ferner Johansen, Magnus Nordhahl (alle fra Argon 18) og Jonas Orset (Frøy-Trek).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere