*Nettavisen* Sport.

- Norge fortjener Fredrikstad

Med søndagens uavgjort mot Stabæk har Fredrikstad klart fem kamper på rad uten tap. Det oppsiktsvekkende er at fire av disse er seire.

20.09.04 11:45

STABÆK – FREDRIKSTAD 1-1: - Norge fortjener Fredrikstad i Tippeligaen. Både laget og ikke minst supporterne beviser det, sier assistenttrener Per Egil Ahlsen etter 1-1 mot Stabæk. En kamp hvor Fredrikstad var hakket vassere enn bæringene.

- Vi har spilt på oss selvtillit, og tro på egne ferdigheter. Det er hardt arbeid og stabilitet over tid som gjør at vi nå har reist oss, sier han videre.

Les kampfakta og spillerbørs her

Gull verdt
Poenget i den vanskelige bortekampen på Nadderud er gull verdt for Fredrikstad, med tanke på de andre resultatene i Tippeligaen.

- Jeg er kjempeglad for poenget her på Nadderud, og når vi vet hva som har skjedd på de andre arenaene i Norge, var dette knall. Likevel skulle vi jo ønsket oss seier, for jeg synes vi var bedre enn Stabæk, sier hovedtrener Knut Torbjørn Eggen som har gått fra å lede et lag som så ut til å bli årets første dumpekandidat, til fem kamper på rad uten tap.

Sist Fredrikstad gikk poengløse ut av en kamp var mot Vålerenga 8. august. Deretter snudde FFK med seier mot Odd Grenland, før Sogndal fikk bank på hjemmebane av de røde og hvite. Mot Ham-Kam forrige søndag gikk det også veien. Da slo Fredrikstad topplaget Ham-Kam 2-1.

- Vi fortsetter der vi slapp, etter de gode kampene vi har spilt. Vi har blitt bedre individuelt og ikke minst har den bakre fireren stengt igjen døra. Det er tett bakover, og vi er fortsatt giftige i angrep, sier Eggen.

Han fikk se sitt eget lag gå opp til 1-0 allerede etter 9 minutter. Brian West utnyttet feil i Stabæks forsvar og satt ballen forbi Jon Knudsen i bæringenes mål.

- Brian er helt klart en av de bedre spissene i Tippeligaen. Vi skulle gjerne ønsket å bruke han i flere situasjoner av kampen, men han drar fort på seg tre mann, og da må vi gjøre ting annerledes.

Tretten minutter etter Fredrikstads mål utlignet Mads Jørgensen for Stabæk. Fra hjørnet av 16-meteren knallet han til med et skudd som duppet rett inn i motsatt vinkel. FFK-keeper Alexander Lund Hansen sto på femmeter, og hadde ingen mulighet.

- Et meget pent mål, men jeg er mest opptatt av hva vi gjør i forkant. Vi setter ikke press etter at Martin Andresen har tatt innkastet, sier Eggen.

- Brenne, midtbanens beste
Fredrikstad byttet ut tre midtbanespillere i løpet av den andre omgangen. Den eneste som fullførte av de som startet var Simen Brenne. FFK-treneren berømmer 23-åringen som ble kjøpt fra Moss i slutten av 2003.

- Simen var midtbanens bestemann for oss. Jeg er meget fornøyd med hans kamp.

Neste motstander for Østfold-laget er Bodø/Glimt på hjemmebane. Assistenttrener Ahlsen er sikker på at plassen i Tippeligaen skal berges gjennom den og de andre gjenstående kampene.

- Sånn som vi spiller nå kan vi slå alle, for vi er på opptur og har stor selvtillit. Likevel må vi ta en kamp av gangen og jobbe knallhardt, for plassen i Tippeligaen kan ikke sikres med annet enn hardt arbeid.

Imponert over supporterne
Den tidligere profilen i norsk toppfotball berømmer Fredrikstad-supporterne som var mange på Nadderud søndag kveld.

- Av fem tusen tilskuere var minst tre tusen fra Fredrikstad. De ga oss stor støtte, og har gjort det i hele år til tross for at vi har ligget i bunn av tabellen. I tillegg møter de opp overalt i hele Norge for å følge oss, sier Ahlsen som gjerne sammenligner med sin egen tid som aktiv.

- Når jeg spilte for Fredrikstad var det ikke den samme gløden som det er nå. Jeg er imponert.

Stabæk hadde i likhet med Fredrikstad flere sjanser, men 1-1 var et greit resultat i en ikke altfor spennede kamp søndag kveld. Thomas Finstad gjorde sitt til at det ble noe bedre da han kom inn rett før slutt, likevel ble det ingen avgjørelse og dermed poengdeling mellom lagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.