RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge har hengt etter

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Vibeke Skofterud mener norske løpere ikke har vært smarte nok taktisk. Før nå.

I Marit Bjørgens fravær måtte langrennsjentene stole på Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Kristin Mürer Stemland i fellesstarten i La Cluzas lørdag.

Trioen innfridde.

God laginnsats
Skofterud og Størmer Steira byttet tidvis på å ligge helt først i løypa, mens Mürer Stemland stort sett lå noen små sekunder bak. I mål ble imidlertid Virpi Kuitunen for sterk. Steira endte på femteplass, Stemland på tiendeplass og Skofterud på 19. plass.

Men likevel var det oppløftende innsats.

- Jeg synes vi gjorde et kjempeløp taktisk. Vi hjalp hverandre. Jeg tror det var litt banebrytende, det Kristin og jeg gjorde i dag, sier Skofterud til Nettavisen.

Hun mener at andre nasjoner har ligget langt foran Norge når det gjelder å samarbeide i skisporet.

Blir mer taktikk
- Vi har vært bak. De andre nasjonene har vært mye flinkere. Spesielt det tyske laget. Jeg tror det vil bli mer og mer av dette. Og da er det greit at vi snakker om det på forhånd, som vi gjorde i dag, sier Skofterud.

Hun merket at konkurrentene fikk respekt for henne og Steira da de gikk i front.

- Det var ikke noe problem å legge meg i rygg på henne, eller motsatt. Det sier litt om at de hadde respekt for oss, mener 26-åringen fra Slitu.

Selv holdt hun altså ikke helt til mål. Skofterud ledet da det gjenstod 2,5 kilometer, men endte til slutt på 19. plass, 17 sekunder bak Kuitunen.

Sjanseløs på slutten
- Det ble en liten fartsøkning, og jeg hadde ikke det siste lille ekstra som skulle til for å henge på. Jeg gikk det jeg kunne, konstaterer Skofterud, som er tilbake i verdenstoppen i langrenn etter et par svake år.

Selv om Skofterud spår en utvikling i på det taktiske plan når det gjelder fellesstart, tror hun ikke langrenn vil bli like ekstrem som sykling – hvor lagledelsen tidvis bestemmer hvem som skal vinne et ritt.

- Kan du spille på lag med folk, er det en fordel. Men det er viktig at alle er med på det. Men helt som i sykling blir det aldri. Er det to som er pigge og har en sjanse til å vinne, må man tenke på seg selv, konstaterer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere