*Nettavisen* Sport.

- Norge har noe spesielt på gang

DOBBELT NORSK: Thor Hushovd kunne juble, Edvald Boasson Hagen fortvilte. Men for en sykkelopplevelse Norges to største stjerner ga oss i Gap! Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

UCI-sjefen hyller Thor Hushovd som den verdigste verdensmesteren på mange år.

27.09.11 09:19

Norge og Danmark har utviklet en vennskapelig rivalisering de siste årene.

Først og fremst gjelder denne på fotballbanen, men ettersom det har vokst frem en fantastisk sykkelboom i Norge de siste årene, har rivaliseringen også nådd landeveien.

Mens danskene er svært arrogante før fotballkamper, virker det til at nabolandet har langt større respekt for de norske syklistene.

Og det med veldig god grunn.

For selv om danskene takket være noen medaljer i de yngre klassene på tempo (pluss en bronse på fellesstarten i kvinner junior), banket oss på medaljestatistikken, fikk de stryk av de norske deltakerne på fellesstartene i menn junior, U23-klassen og seniorklassen for begge kjønn.

Gode forbilder
Da er det kanskje ikke så rart at den danske nettsiden sporten.dk valgte å legge stort fokus på norsk sykkelsport da fikk muligheten til å intervjue UCI-sjefen Pat McQuaid.

- Norge har noe spesielt på gang, som gjør at de om ikke lenge kan kjempe mot danskene, mener UCI-sjefen, som legger til at danskene for øyeblikket mangler noen ryttere som er eksepsjonelt gode.

Eksepsjonelt gode ryttere er derimot noe Norge ikke bare har èn, men to av. Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd har for lengst inntatt verdenstoppen, og sammen motiverer de stadig flere nordmenn til å bruke sykkelen som et treningsverktøy.

Interessen for norsk sykkelsport har heller ikke blitt noe mindre av at Hushovd har hatt en flott sesong i regnbuetrøyen. Sporten.dk ville gjerne vite om Hushovd, gjennom sin innsats i vårklassikerne og Tour de Frannce, i tillegg til å være et godt forbilde, hadde vært den mest verdige verdensmesteren i Pat McQuaids regjeringstid.

Les også:- Hushovd har virkelig æret trøya

- Det vil jeg nok si, selv om jeg ikke liker å sammenlikne verdensmestere. Men jeg må si at han er en utmerket ambassadør for sporten. Sammen med Philippe Gilbert er han for tiden den største ambassadøren for sporten vår.

- Vinner på den harde måten
- Thor har en skandinavisk mentalitet og en ydmyk inngang til sykkelritt, som gjerne kommer av at man har vokst opp i et land hvor idretten ikke har vært så stor. Måten han har utviklet seg, og hvordan han har båret regnbuetrøyen i klassikerne og Tour de France, har vært unik, skryter McQuaid.

UCI-sjefen har som mange andre også latt seg imponere over måten Thor Hushovd vinner sykkelritt på. Fra å være en rimelig rendyrket spurter har Hushovd tatt skritt på skritt, og er i dag en av verdens mest kjøresterke ryttere.

- Måten Hushovd vinner både endagsritt og mellomharde fjelletapper på er unik. Han vinner på den harde måten.

Skryten av norsk sykkelsport kan komme godt med nå som Norge skal søke om å arrangere sykkel-VM i 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.