RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge kan bli en stormakt

Foto: Thanassis Stavrakis / AP
Sist oppdatert:
Den ferske verdensmesteren Aleksander Hetland spår en lys framtid for norske svømmere. Han tror Norge kan bli en stormakt i bassenget.

29-åringen fosset søndag inn til et imponerende VM-gull på 50 meter bryst kortbane. Med den prestasjonen ga han seg samtidig på topp. Det var Norges 30. svømmemedalje siden 2006. Hetland tror det kan komme mer i årene som kommer.

– Det er drøssevis av ungdommer som er på et mye bedre nivå enn jeg var da jeg var på den alderen, som er større talenter. De må bare gidde lenge nok. Vi kan bli en stormakt innen svømming. Nederland er det. Det samme er Danmark. Og det er mulig for oss, sier Hetland til VG.

– Husk at vi fortsatt har Ingvild Snildal og Sara Nordenstam, og Lavras Solli er en 20-åring på god vei i ryggsvømming. Men ikke minst har vi mange gode juniorer.

Hetland skal begynne å jobbe med markedsføring for Ringnes. Han har likevel lovt landslagssjef Peter Løvberg å dele sin erfaring og treningskultur med de yngre svømmerne.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere