RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge kan tjene på NHL-ankomst

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Det tror Jonas Holøs.

STOCKHOLM (Nettavisen): Etter at Norge tapte 3-1 for Sveits søndag, blir det en ren finale om den siste kvartfinaleplassen tirsdag.

Motstander er Tsjekkia, som må sies å ha skuffet noe så langt i mesterskapet.

Troppen teller fra før ni NHL-spillere og før møtet med Norge vil antallet øke til 11 etter at Tomas Plekanec fra Montreal Canadiens og New Jersey Devils' Marek Zdlicky sluttet seg til troppen.

- Kan bli hvilepute
Jonas Holøs har et håp om at det kan slå negativt ut for tsjekkerne.

- Vi får håpe det blir en hvilepute for noen av de andre på det tsjekkiske laget. Kanskje noen av de andre tror det skal gå enkelt når det kommer to nye fra NHL. Vi skal i alle fall krige på, sier Holøs til Nettavisen.

Holøs legger favorittstemplet på motstanderen, men er ikke veldig imponert over det laget har prestert så langt.

- Tsjekkia er helt klart favoritter. De har mange store stjerner med, men har ikke prestert helt på topp i VM ennå de heller, sier han.

«Live or die»
Lagkamerat og KHL-proff Patrick Thoresen er helt klar på at Norge må heve seg mange hakk fra søndagens kamp mot Sveits hvis Tsjekkia skal slås.

- Vi må spille mye bedre enn vi gjorde mot Sveits hvis vi skal ha noen sjanse. Vi har tapt kamper før og klart å nullstille oss, vi. Vi har ikke noe valg. Vi må bare gjøre det, sier Thoresen til Nettavisen.

Hamargutten har skjønt alvoret og vet at han og lagkameratene må pakke snippsekken og reise hjem hvis det blir tap mot Tsjekkia.

- Det blir beintøft. Vi kommer ikke til å få noe gratis der. Nå er det «live or die». Vi må bare gripe sjansen eller så er vi ferdige, sier han.

- Har skjønt alvoret
Landslagssjef Roy Johansen gjør i alle fall lite for å rive til seg favorittstempelet før tirsdagens kamp.

- Tsjekkia er store favoritter. Vi møter ikke et lag som går på halv skøyte. Vi må spille opp mot vårt beste og kanskje litt til, sier Johansen.

Landslagssjefen har sett Tsjekkia i flere kamper allerede og mener laget spiller bedre og bedre.

- Tsjekkia har vært litt stillestående i de første kampene, men flytter beina fortere nå og så ut til å ha skjønt alvoret i forrige kamp. De vet godt hva som ligger i potten tirsdag.

I potten ligger det nemlig en kvartfinalebillett og får ikke Norge tak i den, er det farvel for i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere