RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge massakrerer Italia

Sist oppdatert:
Eliteserietrenerne spår en jevn kamp mot Italia – med ett unntak: Ivar Morten Normark tror Norge lager spaghetti av italienerne.

Mens trenerne flest predikerer en tett og tøff kamp med få målsjanser og uavgjort som sannsynlig utfall, inntar Aalesunds fargeklatt Ivar Morten Normark et helt annet standpunkt:

- Norge massakrerer Italia. Resultatet blir 3-1. Italia får et trøstemål fordi Norge blir hovmodige på 3-0 med to minutter igjen. Og dette mener jeg, hevder en oppglødd Normark overfor TV 2 Nettavisen.

- Og hvordan skal vi klare det?

- Med et aggressivt høyt press som aldri gir italienerne ro. Vi skal ta fra dem ballen med en gang de får den, og holde på den lenge. Med en litt dårlig bane og et patriotisk publikum skal vi drive italienerne til vanvidd. De skal bli skikkelig frustrerte!

- Alle Start-spillerne
- Hvilke råd vil du gi til Hareide?

- Jeg vil ikke gi noen råd til Hareide, men jeg personlig - vi i AaFK - ville ha kjørt utpå Start-spillerne. Alle tre.

- Hvorfor?

- Fordi dæm e’ go’. Nei, fordi dæm e’ bæst!

Dette forventer de øvrige eliteserietrenerne av Italia-kampen:

Otto Ulseth, Tromsø:
- Jeg har registrert at Åge Hareide nå har sagt at det ikke er så viktig å underholde. Det er overraskende og nye signaler fra ham, men jeg er tilbøyelig til å være enig. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp der tilfeldighetene avgjør. Tilfeldighetenes spill er undervurdert i fotball, betydelig undervurdert.

- Hva tror du det betyr at stjerner som Totti og Del Piero er utelatt fra troppen?

- Der må jeg nok skuffe mange og si at Lippi sannsynligvis har tatt ut de beste spillerne. Beklagelig nok.

Henning Berg, Lyn:
- Vi møter Italia på et veldig gunstig tidspunkt, etter en lang sesong for dem. En litt dårlig bane er nok også til vår fordel. Dessuten har de jo et par viktige spillere ute. Det betyr litt, selv om de fortsatt har matchvinnere i begge ender av banen. Jeg tror det blir en jevn kamp, og håper at John Carew har dagen. At Kristofer Hæstad ser ut til å spille fra start har jeg også sans for. Han er i form, har gjort det bra i serien og er en spillertype som passer godt inn i miksen på landslaget. Resultat tipper jeg aldri, men jeg tror på norsk seier.

Per Joar Hansen, Rosenborg:
- Det blir viktig at vi klarer å skape trøkk fremover, slik at vi klarer å fremprovosere dødballmuligheter. Det betyr at John Carew må være bevegelig på topp og at den hengende spissen vinner dueller og gjør seg spillbar. Norge må spille på det de er gode på, nemlig gjennombruddshissighet og aggressivitet. Samtidig må vi være våkne bakover, for Italia er livsfarlige hvis de får overganger. Jeg håper og tror Norge kan gjøre en god figur og tipper 1-0 til Norge.

Mons Ivar Mjelde, Brann:
- Jeg føler vi har en fin entusiasme i troppen nå, mens italienerne sikkert er litt slitne etter en lang sesong. Derfor tror jeg vi har mulighet til å slå Italia. Fra mitt ståsted virker det riktig å satset på en unggutt som Krostofer Hæstad, som kan tilføre en entusiasme og løpsvilje som smitter over på resten av laget. Jeg tror vi får se et gjerrig italiensk lag som spiller for uavgjort. Det betyr at Norge må frem. Nøkkelen til en norsk scoring ligger i å kjøre kontringer og å ta vare på dødballmulighetene.

Knut Torbjørn Eggen, Fredrikstad:
- Jeg synes det ser veldig bra ut. Rapporter fra treningene tyder på at flere norske spillere er i bra form, som Lundekvam, Hagen, Riise, Carew og Iversen. Samtidig er vi underdogs på hjemmebane mot et kanskje litt slitent Italia. Det kan være et gunstig utgangspunkt. Nøkkelen ligger i å spille fornuftig. Det betyr at vi må være tålmodige og ikke blottlegge rom. Lar vi Pirlo får slå gjennombruddspasningene sine, så får vi garantert trøbbel. Jeg håper og tror på en 2-1-seier til Norge.

Roy Hodgson, Viking:
- Jeg gleder meg til oppgjøret, og med seier tar Norge et langt steg mot topp to i puljen. For Norges del legges grunnlaget med godt defensivt arbeid. I tillegg blir dødballer viktig, og de norske spillere må bruke rutinen og erfaringen sin. Jeg trente Sveits da vi slo Italia 1-0 i kvaliken til VM i 1994, og håper Norge er like heldige som oss. For vi var heldige, ler Viking-treneren.

- Hva synes du om at Marcello Lippi har droppet så mange av goalgetterne sine i troppen?

- Jeg kjenner Lippi veldig bra, og vet at han har grunner for å utelate spillere. Lippi kommer for å vinne, og stiller med den troppen han mener presterer best. Husk at italienerne har mange å ta av.

Ståle Solbakken, Ham-Kam:
- Jeg tror det blir en veldig jevn kamp. Lippi kommer til å satse på fysikk og organisering, og Italia vil trolig gå for uavgjort. Det er et godt utgangspunkt for Norge. For Norge sin del handler det om å være aggressive, slik at vi kan få noen frispark i gode posisjoner. For dødballene blir helt avgjørende for vår mulighet til å score.

Tom Nordlie, Start:
- Kampen blir nok mer spennende enn estetisk, for å si det sånn. Vi må spille på det vi er gode på, nemlig gjennombruddshissighet, aggressivt press og dødballer. Det blir veldig avgjørende å vinne ballen i gunstige posisjoner, og da må vi tore å presse høyt. Slik jeg ser det har vi lite å tape og alt å vinne. La oss håpe Norge vinner 1-0 på en dødball.

Kjetil Rekdal, Vålerenga:
- Jeg forventer at vi får se et norsk lag som står på for fullt gjennom hele kamp. Alle spillerne er like viktige. Vi slår ikke Italia med én eller to mann som spiller over evne, for Italia er knallgode på alle plasser. Jeg har lest at vi satser hardt på dødballer, og da må vi prøve å få noen fra gode posisjoner. Jeg tipper Norge vinner 1-0.

Gunnar Halle, Lillestrøm:
- Det blir tøft, men jeg tror vi har en god mulighet til å snike inn en seier. Det har vært fokusert på dødballer, og de blir helt sikkert viktige. Det betyr at John Arne Riise, Morten Gamst Pedersen og John Carew får nøkkelroller. Italienerne er nok litt svekket ved at Nesta og Gatusso ikke spiller. Pirlo er en mann vi må se opp for, og Vieri blir helt sikkert farlig hvis han spiller. Skal jeg tippe et resultat, blir det 2-1 til Norge.

Arne Sandstø, Odd Grenland:
- Skal Norge henge med, er det avgjørende at våre beste har dagen og yter opp mot maks. John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen må spille for Norge, og ikke for seg selv. Begge må levere ballen mer fra seg og drible mindre. Ellers ser det ut til at John Carew har flyten inne. Kampbildet preges nok av to lag som ligger bakpå og angriper med fire-fem spillere. Da blir det avgjørende om de offensive spillerne har dagen. Jeg håper selvfølgelig på norsk triumf, og 1-0-seier med hodemål fra John Carew hadde vært bra.

Ola Haldorsen, Bodø/Glimt:
- Jeg tror Italia kommer til Ullevaal for å få med seg et 0-0-resultat, og det kommer til å bli styrende for kampen. Italia er veldig gode defensivt, og derfor tror jeg også 0-0 er et sannsynlig resultat. Jeg tviler på at vi er gode nok til å spille dem ut i etablert angrep, så kontring og dødball bli nøkkelen til en eventuell norsk scoring.

Bo Johansson, Molde:
- Jeg har ingen forventninger, dette er ikke min kamp. Jeg har ikke tenkt på den i et sekund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere