*Nettavisen* Sport.

- Norge søker EM i 2016

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Felles søknad med svenskene.

25.02.09 20:08

Norge kommer til å søke fotball-EM i 2016 sammen med Sverige. Ifølge Aftenposten har fotballforbundene i begge land blitt enig om å melde sin interesse overfor Uefa.

Fristen for å vise interesse går ut 9. mars, men en offisiell søknad er ikke påkrevd før februar 2010. Dermed er det ingen bindene forpliktelse som NFF nå begir seg ut på.

Norge og Sverige har vært i dialog om en felles EM-søknad i lengre tid, og skal nå ha konkludert med at utfordringene er overkommelige, og at gevinsten ved å søke er større enn ulempene.

NFF har innkalt til en pressekonferanse torsdag.

- Vi har gjort et grundig forarbeid for å avklare om det er mulig for Sverige og Norge å arrangere et EM-sluttspill i fellesskap. Vi har blant annet fått utarbeidet uavhengige rapporter om transportkapasitet og overnattingskapasitet i de aktuelle vertsbyene, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund i en pressemelding.

Aktuelle norske EM-byer skal være Oslo, Bergen, Stavanger, Bodø, Skedsmo og Trondheim. Det betyr at flere trolig må ruste opp sine stadionanlegg hvis Norge skal ha mulighet til å slå de andre nasjonene i EM-kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag