- Norge som en mellomstor hund

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Men de oppfører seg som om de er en uhyggelig stor hund, skriver svenskene etter sjokkseieren.

Trodde du Norge ville slå Sverige søndag kveld?

Da kunne de fått hele (ironi) 1,04 ganger pengene tilbake på veddemålet.

Norge var altså enorme favoritter, men tapte klart for svenskene.

- Gikk på vannet
Nå hylles de svenske jentene i Sverige.

- Og det skjedde i den klassiske arenaen på Lillehammer som ingen svenske kan glemme. Dere husker vel den? Hallen der Sverige tok OL-gull i 1994. Foppas straffe. Salos redning. Den gangen gikk en rekke svenske gutter på vannet. Søndag gikk altså en rekke svenske jenter også på vannet der, skriver Aftonbladets kommentator Lasse Anrell.

Han mener at den svenske treneren gjorde en genistrek da han forrige uke utpekte Norge til verdens soleklart beste lag.

- Press - og mulighet for stormannsgalskap. Nordmennene er en mellomstor hund som opplever seg selv som en uhyggelig stor hund, skriver Anrell.

- Den norske kongen var på plass. Han så ikke ut til å kose seg. I dag sier han vel at nå får vi begynne med blanke ark. Men han så ikke glad ut, skriver Anrell.

Og påpeker at Zlatan Ibrahimovic sto bak alle Milans mål i Serie A, at Emil Jönsson knuste nordmennene i langrenn - og spesielt Petter Northug, at skiskytteren Helen Ekholm vant for første gang på 11 måneder og at Edmontons Linus Omark dominerer i NHL.

- Nå lukter det gull
Aftonbladets håndballreporter Johan Flinck skriver følgende i sin blogg.

- De knuser oss i skiskyting. De droppet oss i JAS-saken og de slår oss i langrenn. Og selvfølgelig vinner Norge også mot oss i damehåndball. Men...den her trekningen lukter det medalje av, skriver Flinck.

Så setter han et strek over den teksten.

Og starter på nytt.

- De knuser oss i skiskyting. De droppet oss i JAS-saken og de slår oss i langrenn. Men i damehåndball har de ikke en sjanse mot oss. Og nå begynner det å lukte gull, jenter.

Svenskene glemmer heller ikke økonomien i det hele, og trekker fram Katrine Lunde Haraldsens lønn i ungarske Györ. Den svenske keeper, Cecilia Grubbström, tjener 80.000 kroner på håndballen sin, og må jobbe ekstra på posten og som sykepleier for å overleve. Håndballønna er bare fem prosent av det Lunde Haraldsen tjener i Ungarn.

Men penger er ikke alt.

- Nei. Dette er verdt alt slitet, fastslo Grubbström etterpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag