RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Norge spiller usportslig

Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): De svenske sandvolleygutta liker ikke sine norske kollegers oppførsel på banen. - Direkte usportslig, er Simon Dahls karakteristikk av Vegard Høidalen.

Under mandagens oppgjør mot Puerto Rico pådro Høidalen seg både publikums, dommerens og sine amerikanske motstanderes vrede. Det gikk så langt at landslagsleder Tor Inge Askeland så seg tjent med å beklage sin elevs oppførsel overfor de prominente gjestene på restribunen - blant dem kronprins Haakon, idrettspresident Karl-Arne Johannessen og IOC-medlem Gerhard Heiberg.

- Det er ikke sånn vi skal vinne, sa Askeland etter oppgjøret.

- Han oppfører seg ikke som han skal. Men sånn er Vegard hele tiden, var puertoricanske Ramon Hernandez' oppgitte kommentar.

- Helt unødvendig
Nå følger det svenske laget, som slo Høidalens og Jørre Kjemperuds 2-0 på lørdag, opp kritikken.

- Vegard bruker ofte å gjøre sånn. Jeg synes det er usportslig. Han gjør det helt bevisst, og det er ikke riktig. Helt unødvendig, sier Simon Dahl til TV 2 Nettavisen.

- Han forsøkte seg mot oss også, men jeg følte at vi hadde kommandoen i oppgjøret. Men mot Puerto Rico i dag var det jevnere, og jeg tror at Vegards oppførsel kan ha vært nok til å vippe puertoricanerne av pinnen.

- Han slenger med kjeften og viser tegn med fingrene. Det kan hende tilskuerne synes det er artig og underholdende, men det får motstanderne ut av rytmen og det synes jeg er veldig usportslig.

Tyskland imponerte
TV 2 Nettavisen snakket Dahl og hans makker Bjørn Berg like etter svenskenes 0-2-nederlag mot Tyskland. Og han advarer Norge mot at det blir tøft i skjebneoppgjøret mot Markus Dieckmann og Jonas Reckermann.

- Da vi så Puerto Rico mot Tyskland synes vi Puerto Rico var svake. Men i dag skjønte vi at det Tyskland er i meget bra form. Norge kommer til å få problemer mot Tyskland, tror Dahl.

- Selv har vi en fordel som skal møte Puerto Rico i siste kampen. De har ikke noe å spille for, og selv om de kan senke skuldrene og spille uten press er det en fordel for oss.

- Vi spilte ikke like bra mot Tyskland som mot Norge, men vi skal slå Puerto Rico, lover makker Bjørn Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere