RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norges Bayern München

(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mange tror Lillestrøm vinner Tippeligaen 2006. Det tror ikke TV 2 Nettavisen - og får støtte av LSK-trener Uwe Rösler.

Oversikt over Lillestrøms treningskamper ligger her.

- Rosenborg har de største ressursene og en historie som gjør at de alltid vil være store favoritter. De er Norges Bayern München, fastslår Rösler.

TV 2 Nettavisen tror hans Lillestrøm kommer nærmest trønderne og tar sølvet. Det synes Rösler er et greit tips.

- Lillestrøm skal være med og kjempe. Og de regjerende mestrene må man alltid regne med (Vålerenga, red.anm.). Men man kan heller ikke avskrive Lyn, Start, Viking eller Brann, poengterer tyskeren.

Les også:Rosenborg tar gull

Uwe Rösler har utvilsomt gjort mange vellykkede grep siden han overtok treneransvaret på Åråsen foran fjorårssesongen. Om nattlig straffetrening har bidratt til framgangen skal være usagt, men alt tyder uansett på at Lillestrøm i 2006 mønstrer sitt sterkeste mannskap siden klubbens hittil siste gullår, 1989.

Utypisk Lillestrøm
Lillestrøm har hatt en klar filosofi i utforming av spillerstallen. Rösler og manager Jan Åge Fjørtoft har hentet unge, hurtige og teknisk velskolerte spillere. Langpasningene, dødballene og luftstyrken forsvinner neppe fra Åråsen, men valgene av spillertyper vitner om klare ambisjoner også langs bakken:

Stiftet: 02.04.1917
Stadion: Åråsen
Meritter: Seriemester:1959, 1976, 1977, 1986 og 1989. Cupmester: 1977, 1978, 1981 og 1985
Trener: Uwe Rösler
Kaptein: Frode Kippe
Budsjett: 60 mill.
Spillerstallen: Klikk her

Robert Koren, Bjørn Helge Riise, Trond Olsen, Andreas Haddad og Khaled Mouelhi trives alle godt med læret i beina.

Årets viktigste tilvekst er i særklasse Olivier Occean. Kanadieren - som både er murbrekker, fintekniker, målgjører og oppspillspunkt - er udiskutabelt en av Tippeligaens beste spisser. Sammen med seg på topp får han et hurtigtog. Lysluggen Magnus Myklebust har vært sjefens favoritt i vinter, og ungguttene har tatt godt vare på de mulighetene han har fått. Det betyr at fjorårets spissfunn, malteseren Michael Mifsud, trolig innleder sesongen på benken.

På midtbanen har Rösler i sesongforberedelsene satset på en diamant - med arbeidsjernet Espen Søgård som anker og tidenes toppscorer i LSK, Arild Sundgot, som hengende spiss. Bjørn Helge Riise og Robert Koren har bekledd hver sin kantrolle. I bakhånd har Rösler Khaled Mouelhi og skadde spillere som Kasey Wehrman og Pål Strand.

Rollefordelingen er imidlertid et aldri så lite stridstema. Robert Koren legger ikke skjul på at han helst vil overta Arild Sundgots offensive rolle på midten.

Spillere ut:
Magnus Powell
Claus Reitmaier
Harald Hauge
Thomas Bjerk
Sasa Radulovic
Martin Rosenkilde
Mato Grubisic

Spillere inn:
Olivier Occean
Trond Olsen
Cyril Kali
Eirik Bertheussen
Otto Fredrikson

Kippe på benken?
Det er i forsvarsleddet Lillestrøm er tynnest besatt, spesielt på backplass. Førstevalgene Christoffer Andersson og Shane Stefanutto er solide, men det finnes nesten ikke back up. Cyril Kali er hentet inn, men det er for tidlig felle noen dom over franskmannens kvaliteter.

Man snakker uansett ikke om noen forsvarskrise når Frode Kippe risikerer å bli benket. I Kippes skadefravær har nemlig duoen Pål Steffen Andresen og Anders Rambekk levert storspill.

I Royal League har Lillestrøm vært det grådigste laget av alle. Fire baklengs på ti kamper i den nordiske turneringen sier ganske om hvor vanskelig det er å få ballen inn vak tyskeren Heinz Müller, som har overtatt keeperplassen etter at landsmannen Claus Reitmaier la hanskene på hylla etter cupfinalenederlaget i fjor høst.

- På tide å ta serien hjem
Uansett valg av spillere: Det kommer garantert til å gå fort i lengderetning på Åråsen denne sommeren, både høyt og lavt. TV 2 mener det er god grunn til optimisme på Romerike.

Vi tror altså det blir sølv. Kanarifansen er enda mer optimistiske:

- Jeg tror endelig det er på tide å ta serien hjem, for første gang siden 1989. LSK har ikke på lenge hatt en så god stall som det vi har i dag, og det må utnyttes til fulle. Vi har dobbel dekning på de fleste plasser, fastslår supporterleder Petter Olafsson.

TV 2 Nettavisens tips: 2. plass

Plass i fjor: 4. plass

Styrker: Har hatt god matching gjennom hele vinteren, takket være Royal League - der LSK også har fått vist at den defensive organiseringen sitter tilnærmet perfekt. Har en bred stall og en av Tippeligaens beste spsser i Olivier Occean. Har dessuten en trener som har en klar formening om hvordan han vil at laget skal opptre, både offensivt og defensivt.

Svakheter: Sårbare for skader i forsvarsleddet. Mister garantert Christoffer Andersson og sannsynligvis Robert Koren under sommerens overgangsvindu. Flere lave spillere enn tidliger kan gjøre LSK sårbare på defensive dødballer. Tøff konkurranse på mange plasser kan føre til murring.

Hva tror du om vårt tips og om Lillestrøms sjanser i Tippeligaen? Diskuter fotball i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere