*Nettavisen* Sport.

- Norges beste fotballkommentator

Arne Scheie Foto: Knut Falch / SCANPIX

Ifølge TV 2 Nettavisens uhøytidelige lesermåling er NRKs Arne Scheie den beste fotballkommentatoren i Norge. Scheie bukker og takker.

08.01.04 13:39

53 prosent av de snaue 2400 leserne som ved 13.10-tiden torsdag hadde svart på TV spørsmål om hvem som er Norges beste fotballkommentator, trykket av for Arne Scheie.

- Vanskelig å takle ros
NRK-veteranen, som nylig fulgte 60 år, er selvfølgelig smigret og glad for rosen.

- Til det må jeg bare si at jeg setter pris på at folk liker det jeg gjør, sier Scheie til TV 2 Nettavisen før han legger til:

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem er Norges beste fotballkommentator?
Arne Scheie
Olav Tråen
Ernst A. Lersveen
Thor Eggen
Roar Stokke
Øyvind Alsaker
Kenneth Fredheim
Thor Rune Haugen

Se resultat

- Det er jo litt vanskelig å ta ros og smiger, synes jeg. Men jeg må jo være ydmyk og bukke og takke. Det å kommentere er vanskelig, det er et veldig svært spekter du skal treffe på.

Den viktigste lærdommen Scheie har tatt, er å ta seerne på alvor.

- Det er viktig å ikke bløffe og komme med ting du ikke har dekning for. Hvis jeg oppdager en feil så prøver jeg å rette det opp med en gang, for eksempel hvis jeg sier Hansen i stedet for Jensen og slike ting, forklarer 60-årsjubilanten.

-Trist med Lersveen
Lesernes favorittkommentator har akkurat fått med seg nyheten om at Ernst A. Lersveen er vraket i TV 2. Selv om "Arne Ball" jobber for TV 2-konkurrenten NRK, er han ikke glad at en av TV 2s største sportsprofiler nå forsvinner fra rollen som fotballkommentator.

- Det er veldig trist. Vi er jo ikke bare konkurrenter, men også kolleger, poengterer Scheie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.