*Nettavisen* Sport.

- Norges Peter Crouch

Foto: (foto: scanpix)

Liverpool-legenden og Newcastle-speideren Terry McDermott mener Peter Crouch har sin likemann i norsk fotball - nærmere bestemt på Åråsen.

14.07.06 16:47

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Newcastle sendte av gårde to av engelsk fotballs virkelig store legender for å studere sin første motstander for sesongen, Lillestrøm Sportsklubb:

Terry McDermott er en av Liverpools mestvinnende spillere gjennom historien, mens David Mills var tidenes dyreste spiller i England da han i desember 1977 ble solgt fra Middlesbrough til West Bromwich for £500.000 (rundt seks millioner norske kroner).

Luftens baron
Onsdag var de begge på Åråsen, og lot seg imponere av Lillestrøm generelt, og Arild Sundgot spesielt.

- Han minner meg mye om Peter Crouch, sier Terry McDermott til TV 2 Nettavisen.

- Høy og meget god i lufta, han vinner jo nesten alt, mente Newcastle-speideren, som ikke tror det blir noen lett oppgave førstkommende lørdag når Lillestrøm kommer til Newcastle.

Mens Lillestrøm er midt i sesongen, har Newcastle ennå til gode å spille kamp etter sommerferien.

- Vi har hatt et par internkamper, men ingen mot lokale lag slik vi opprinnelig hadde tenkt. Det betyr at lørdagens kamp blir vår absolutt første for sesongen, sier den gamle landslagsspilleren.

- Trenger seier
Han håper på en solid hjemmeseier i den første kampen.

- Lillestrøm er svært gode her hjemme, hvor vi har sett dem tre ganger. Helst håper jeg at vi får med oss en tremålsledelse hit, og vi bør i alle fall ha en seier på St James Park hvis vi skal kunne gå videre til UEFA-cupen, mener McDermott.

Ikke uventet trekker den gamle midtbanespilleren frem Lillestrøms dødballer som deres sterkeste kort.

- De er meget presise og farlige på sine dødballer. I tillegg har de mange høye spillere som kan skape problemer for oss.

Spesielt Arild Sundgot, som er meget fornøyd med karakteristikken han fikk av Newcastle-speideren.

- Veldig moro, selv om jeg håper de synes jeg er penere enn Liverpool-spissen!

Minutter unna England i vinter
- Nå synes jeg bare de skal legge inn et bud på meg, humrer 28-åringen, som var svært nære å bli Englands-proff i vinter.

Tidenes toppscorer i Lillestrøm (med 69 seriemål for LSK etter onsdagens 2-1-mål mot Odd) fikk et tilbud fra den engelske førstedivisjonsklubben, nå andredivisjonsklubben, Hartlepool i vinter.

- Lillestrøm godtok tilbudet, men det ble litt vel hektisk. Jeg var på La Mange og det var bare et par timer før overgangsvinduet skulle lukkes, og dermed ble det ikke noe av overgangen.

Drømmen om proffspill har han imidlertid ikke gitt opp.

- Jeg har alltid hatt lyst til å spille i England, og Aston Villa er min favorittklubb.

Med Milan Baros som toppscorer med åtte seriemål forrige, er kanskje Arild Sundgot spilleren Birmingham-klubben trenger?

- Det er selvsagt en glimrende mulighet å få vist seg frem på lørdag, noe som bare gir mer tenning, innrømmer Sundgot ovenfor TV 2 Nettavisen.

Lillestrøm SK reiser fredag til Newcastle, mens kampen spilles lørdag 18.00 norsk tid. Returen går på Åråsen lørdag 22. juli klokken 16.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.