- Norges største prestasjon

Thor Hansen er ikke i tvil om hvem som står bak den største norske pokerprestasjonen i 2006.

Lørdag kåres årets pokerspiller i Norge under en galla i regi av Vi Menn på Rockefeller i Oslo. Fem spillere er nominert. Fjorårets vinner, Thor Hansen, er en av dem.

- Jeg har ikke så veldig store forhåpninger. Jeg har en følelse av at de andre ligger langt foran meg når det gjelder stemmer i år. Men det er hyggelig å være nominert igjen, sier Thor Hansen til Nettavisen.

- WPT størst
Norsk pokers store far og største stjerne gjorde en rekke sterke prestasjoner i 2006. Han kom i pengene i fire VM-turneringer og spilte inn totalt 2,4 millioner kroner i turneringer.

Men det blekner mot Andreas Walnums seier i World Poker Tour Festa al Lago, en av verdens aller største turneringer.

- At (Bjørn-Erik) Glenne vant EPT, er stort. Men han som har gjort den største prestasjonen, er han som vant World Poker Tour i Amerika. I de turneringene er det virkelig konkurranse, mener Hansen.

Cashgame
59-åringen poengterer samtidig at det er i cashgame og ikke turneringsspill man virkelig demonstrerer sine ferdigheter som pokerspiller.

- Når det klaffer i en tre-fire dager kan en hvilken som helst pokerspiller få et godt resultat. Det er mye tilfeldigheter i en pokerturnering. Det er i cashgame du kan vise at du kan leve av å spille poker, mener Hansen, som har bodd i El Segundo i California de siste årene.

- Turneringer er det egentlig få som overlever på, men de som overlever og har gjort det bra, kan tjene fryktelig mye penger.

Travle dager i Oslo
Selv tjente han om lag like mye på cashgame som på turneringer i 2006. Og bare for å bevise sin allsidighet, spilte han seg fram til finalebord i tre forskjellige pokerdisipliner under VM-serien.

- Jeg vet at jeg selv kan spille mot alle i hele verden i hvilket som helst spill, smiler Hansen, som kom til Norge i romjula og har travle dager med å pleie kontakten med venner og familie før pokergallaen på lørdag og returen hjem til California.

Kanskje får han også med seg EPT København før han reiser hjem.

- Dette blir jo en slitsom tur for meg. Det som er gøy, er å se eksplosjonen av pokerspillere i Norge. Jeg var jo den eneste, og måtte jo flytte fra Norge for å spille poker. Det er gøy at så mange andre har funnet fram til verdens fineste spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.