Gå til sidens hovedinnhold

- Norges største prestasjon

Thor Hansen er ikke i tvil om hvem som står bak den største norske pokerprestasjonen i 2006.

Lørdag kåres årets pokerspiller i Norge under en galla i regi av Vi Menn på Rockefeller i Oslo. Fem spillere er nominert. Fjorårets vinner, Thor Hansen, er en av dem.

- Jeg har ikke så veldig store forhåpninger. Jeg har en følelse av at de andre ligger langt foran meg når det gjelder stemmer i år. Men det er hyggelig å være nominert igjen, sier Thor Hansen til Nettavisen.

- WPT størst
Norsk pokers store far og største stjerne gjorde en rekke sterke prestasjoner i 2006. Han kom i pengene i fire VM-turneringer og spilte inn totalt 2,4 millioner kroner i turneringer.

Men det blekner mot Andreas Walnums seier i World Poker Tour Festa al Lago, en av verdens aller største turneringer.

- At (Bjørn-Erik) Glenne vant EPT, er stort. Men han som har gjort den største prestasjonen, er han som vant World Poker Tour i Amerika. I de turneringene er det virkelig konkurranse, mener Hansen.

Cashgame
59-åringen poengterer samtidig at det er i cashgame og ikke turneringsspill man virkelig demonstrerer sine ferdigheter som pokerspiller.

- Når det klaffer i en tre-fire dager kan en hvilken som helst pokerspiller få et godt resultat. Det er mye tilfeldigheter i en pokerturnering. Det er i cashgame du kan vise at du kan leve av å spille poker, mener Hansen, som har bodd i El Segundo i California de siste årene.

- Turneringer er det egentlig få som overlever på, men de som overlever og har gjort det bra, kan tjene fryktelig mye penger.

Travle dager i Oslo
Selv tjente han om lag like mye på cashgame som på turneringer i 2006. Og bare for å bevise sin allsidighet, spilte han seg fram til finalebord i tre forskjellige pokerdisipliner under VM-serien.

- Jeg vet at jeg selv kan spille mot alle i hele verden i hvilket som helst spill, smiler Hansen, som kom til Norge i romjula og har travle dager med å pleie kontakten med venner og familie før pokergallaen på lørdag og returen hjem til California.

Kanskje får han også med seg EPT København før han reiser hjem.

- Dette blir jo en slitsom tur for meg. Det som er gøy, er å se eksplosjonen av pokerspillere i Norge. Jeg var jo den eneste, og måtte jo flytte fra Norge for å spille poker. Det er gøy at så mange andre har funnet fram til verdens fineste spill.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser