*Nettavisen* Sport.

- Norges svar på Manchester City

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Vålerengas klubbdirektør fyrer opp stemningen før hatoppgjøret.

- Det er ikke navnene som vinner hockeykamper. Det er samhold og innsatsvilje.

Ordene tilhører Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær, som dermed har lagt lista før helgens storoppgjør mellom Vålerenga og Lørenskog.

Hele ni av Lørenskogs spillere har nemlig en fortid i Vålerenga og det er duket for litt av et lokaloppgjør på Jordal lørdag.

- Skal være bedre enn oss
Kjær har en enkel forklaring på hvorfor flere spillere velger å forlate Vålerenga til fordel for naboklubben.

- Mange av gutta har en proffdrøm og kan få den delvis realisert i Lørenskog, som betaler spillerlønningen som er hinsides det vi kan drømme om. Spillerne som har forlatt oss har ikke dratt til Lørenskog av sportslige grunner eller for at det er bedre miljø der, sier Kjær til Nettavisen.

Til tross for at Lørenskog bruker langt mer penger enn konkurrentene i Get-ligaen, ligger klubben foreløpig på en noe skuffende 6. plass.

- På papiret skal de være mye bedre enn oss, men det har litt å si hvilke typer du henter til klubben din. Vi har unge sultne spillere som kjemper om en plass på landslaget, mens Lørenskog har vel bare to mann som er aktuelle.

- Får aldri VIF-logoen
Uansett hvor mange spillere som velger å forlate Vålerenga til fordel for erkerivalen, slår han fast én ting.

- Lørenskog kan hente så mange spillere de vil, men de kan aldri få logoen vår. Det blir gamle Vålerenga mot originale Vålerenga, sier Kjær, som legger til at han har forståelse for at noen spillere velger å gå etter høyere lønninger.

Vålerenga-direktøren sammenligner gjerne Lørenskog med Manchester City.

- Vi kan kalle det Norges Manchester City, men det er ikke meritter som teller når du skal få et lag til å fungere. Jeg tror vi kan være med å kjempe helt i toppen i år med vårt mannskap, sier Kjær, som tror på en jevn kamp mot erkerivalen

- Det blir 50/50 - kanskje med en liten knapp på oss.

Kampstart på Jordal er 16.00 lørdag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag