RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske fotballedere er idioter

Her kan du lese Eriksens tidligere kommentarer.

Leder ved Olympiatoppens utholdenhetslaboratorium, Sigmund Bjarte Aasen, mener norske fotballspillere er for dårlig trent og at de tjener for mye. Det er nesten så jeg mister pusten!

Med ujevne mellomrom, men fortsatt altfor ofte, kryper pustevitenskapelige ansatte ut av laboratoriene sine for å gi de late, useriøse fotballspillerne en på tygga.

Utholdenhetslaboratorieleder Aasen utdyper sine funn i VG 24. mars: ”De [fotballspillerne] er for dårlig trent. I forhold til hvor mange timer de legger ned i trening, og sammenlignet med utøvere i andre idretter som tjener en brøkdel, burde fotballspillere trent mer for å komme i bedre form”.

Aasen hadde nettopp hatt Øyvind Leonhardsen – selveste Musekongen – på sitt laboratorium, og Leo sprengte visst nok det som kunne sprenges av fotballrekorder (les: sine egne rekorder). Hele 80,9 viste O2-opptaksmåleren da Leo var ferdig. Og ikke bare satt Leo ny pers, han blidgjorde også Aasen til de grader: ”Det viser at det går an å være fotballspiller OG være godt trent,” sa han til samme avis – før han antagelig kastet seg over tallknusermaskinen som kan rangere norske fotballspilleres dyktighet på 1–2–3. Mitt tips er at hans og maskinens All Star-løperrekke i fotball er: Ulvang, Dæhlie og Mikkelsplass (Alsgaard?).

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen var raskt ute med å påpeke at Aasen ikke helt vet hva han snakker om. Det får meg til å føle en smule bitterhet over tapt tid; da jeg gikk ned av en tredemølle i 1990, påsto maskinen at jeg hadde 74 i O2-opptak. Det førte i sin tur til at jeg ble tillagt en løpskapasitet jeg aldri var i nærheten av å ha, og dermed fikk mine statiske fotballegenskaper heller skrinne kår i årene som fulgte!

Hvis vi skal forfølge Aasens tilløp til resonnement, må én av konklusjonene bli at alle norske fotballedere er idioter. Ingen av dem har hatt vett nok til å kjøpe en utholdenhetsidrettsutøver i stedet for en lat fotballspiller. Med andre ord: Lederne har kastet perler for svin, mens de lett kunne fått gull for gråstein.

Til angrende fotballedere som i opplysningstidens stund nå skal kaste seg rundt etter en utholdenhetsidrettsutøver, foreslår jeg en skiløper eller en maratonløper. I motsetning til 10.000-meterløpere – med joggesko eller skøyter – kan de både svinge til høyre og venstre. Alternativt kan de jakte på Leo, for han er vel fortsatt den beste fotballspilleren uten ball!

Jeg har ikke Aasens vitenskapelige ballast og faglige integritet, men i fri vitenskapelig dressur regner jeg følgende resonnement for holdbart: Torbjørn Egner er hedret med en egen plass foran Kampen kirke i Oslo. Egner bodde på Kampen og kunne dermed studere én eller flere av latsabbene på a-laget til Vålerenga. VIF-bohem Einar Bruno Larsen bodde i Brinken. Korteste vei til hans kjære Kampen skole var å gå over nettopp Torbjørn Egners plass! Senere har Bruno jobbet med frukt og grønnsaker – utelukkende fordi Egner skrev Grønnsaksspisevisen.

Bruno er sikkert glad i gulrøtter, men også pølsemat. Jeg vet ikke om han spiser peppernøtter, men han er glad og lystig hele dagen, utrolig mett i magen og dermed ikke like lett i bena. Og blant annet fordi han hadde vett på å stå stille, fikk han i sin glanstid landskamper både i fotball, håndball og ishockey.

BENGT ERIKSEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere