RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske lag har aldri vært bedre

Foto: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Aldri før har tre norske lag avansert til 2. runde i europacupene. – Tippeligaen er undervurdert, sier RBK-trener Ola By Rise. Er du enig, eller var det tilfeldig?

Siden norske lag kom med i europacupene i 1960, har aldri mer enn to norske lag videre til 2. runde av europacupene samtidig. To av tre har vært videre, med aldri tre av fire.

Ekspertene mener at norsk fotball er undervurdert.

- Jeg har hele tiden sagt at det har vært et forhasta hylekor om at Tippeligaen er blitt dårligere, sier RBK-trener Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

- Den eneste grunnen til det hylekoret er at vi har mangla en toer i år. Og akkurat det sier ingenting om kvaliteten. Hadde vi hatt et Lyn, Lillestrøm eller Molde i år, som har fulgt oss i Tippeligaen i noen av de siste sesongene, ville ingen sagt noe. Tippeligaen er ikke megabra, men undervurdert, legger han til.

SI DIN MENING:
Var det tilfeldig at tre norske lag gikk videre i UEFA-cupen?
Ja, megaflaks
Nei, vi er blitt bedre

Se resultat

- RBKs fortjeneste
TV 2-ekspert Ivar Hoff mener han har sett nivåhevingene de siste sesongene.

- Norsk fotball er helt klart blitt bedre. Vi er blitt bedre på klubbplan sammenliknet med Europa. Det startet med Rosenborg. Så har andre fulgt etter. Molde gikk til Champions League, Brann gikk til kvartfinalen i cupvinnercupen og Lillestrøm har også hatt noen gode resultater. Endelig fikk flere av dem klaff samtidig. For 10-15 år siden slet vi mot lag som Linfield. De parkerer vi nå. Det er RBKs fortjeneste, sier Hoff.

- Vi holder mål
Stabæk-trener Gaute Larsen var ikke med i årets europacup, men er enig i at norske lag har blitt bedre.

- Det tror jeg. I fjor slo Viking ut Chelsea. Vi var nær mot Anderlecht. Og så resultatene i går. Og selv om Lyn gikk ut, vant jo de borte mot PAOK. Alt dette tyder på at vi holder mål, og at det er en positiv utvikling. Flere klubber jobber mer og mer langsiktig, sier Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere