*Nettavisen* Sport.

- Northug-avtalen bør termineres

Foto: Scanpix / Ned Alley

Jarle Aabø mener avtalen er skandaløs.

22.05.13 20:18

På en pressekonferanse i Trondheim presenterte Petter Northug sitt nye samarbeid med Coop onsdag ettermiddag.

Samarbeidet vil gjøre skistjernen rundt 15 millioner kroner rikere per år.

Northug har siden fått kritikk for å være både grådig og usolidarisk når han nå velger å bryte med landslaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Strider mot fundamentet
PR-rådgiver og tidligere NRK- og DN-journalist Jarle Aabø mener at avtalen bør termineres.

- Avtalen samvirkelaget Coop har inngått med Petter Northug strider mot hele fundamentet for et samvirkelags tenking, fordi både idretts-Norge og Coop er fundamentert på den sterkeste fellesskapsplattform, sier Aabø til Nettavisen.

Han mener at det ikke henger på greip at et samvirkelag kan ta hele Norges langrennsstjerne inn under sine vinger, på vegne av sine 1,3 millioner medlemmer.

- Samvirkelaget og idretten er pålagt gjennom en ideologi å dele både resultater og økonomi. At samvirkelaget Coop på vegne av sine 1,3 millioner medlemmer, rapper ski-Norges store resultat- og økonomilokomotiv, ved hjelp av 15 millioner kroner, er så langt unna det går an å komme tesen om at det må være sammenheng mellom liv og lære.

- Terminer kontrakten
Aabø er ikke i tvil om hva Coop bør gjøre med kontrakten.

- Rent omdømmessig bør Coop terminere den skandaløse avtalen de har inngått. Hvis ikke kan dette ende med at de blir drevet fra skanse til skanse i det offentlige rom, få kraftig motbør fra sine medlemmer og det politiske og offentlige Norge.

Aabø frykter at Northugs stjernestatus kan ha fått ledelsen i Coop til å se seg blinde på hele avtalen og dens urimelighet.

- Dette er ikke en sak som bare skurrer, den hviner av korte tanker og det må skyldes at ledelsen i Coop er forblindet av Northugs storhet.

- Coop skriver selv på sin hjemmeside at Coop ønsker å være et flaggskip innen samfunnsansvar og samfunnsengasjement, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Jeg tror det er en god ide at Coop også er et flaggskip innenfor samvirke- og felleskapstankegangen, sier Aabø.

Les mer om Northugs Coop-avtale:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.