- Northug er fortsatt småhalt

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Starten på sesongoppkjøringen skjer uten stjernen.

Når langrennslandslagene starter oppkjøringen til kommende sesong søndag, skjer det uten Petter Northug.

Nordtrønderen ble kneoperert 22. april og kan ikke trene ennå. - Det skjer nok ikke før om en uke eller to. Han er i gang med å bevege seg igjen, men er fortsatt litt småhalt. Det er ikke snakk om noe strukturert trening ennå, sier landslagstrener Trond Nystad til NTB.

De øvrige av Nystads menn melder seg derimot til tjeneste kommende søndag. Da er det klart for sesongens første samling. Anledningen er Olympiatoppens årlige samling for vinterutholdenhetsidretter. De fleste er med unntatt skiskytterne som er på samling på Mallorca.

I tillegg til langrennsløperne, stiller landslagene for kombinert og skøyter. Noen rekrutter fra skiskytterne er også med blant totalt 40 deltakere.

Skiføret
- Vi er så heldig at det fortsatt er ski i området ved Sjusjøen, og vi har et mål om en skiøkt hver dag, i tillegg til fellesøkta om ettermiddagen. Målet med samlingen er kompetanseflyt og viktig informasjon fra Olympiatoppens spesialteam opp mot OL i Sotsji. De har vært i Sotsji og kan gi oss mye nyttig med på veien, sier Nystad.

Northug er eneste mann i minus for Nystad. I tillegg får han med seg Didrik Tønseth fra rekruttlandslaget.

Høyde
Nystad kan fortelle at det ikke blir store forandringer på årets opplegg sammenlignet med sesongen som ble avsluttet i mars.

-Vi har konsentrasjon på høyde. Det blir flere døgn i høyden enn i fjor, og det vil variere fra 70 til 100 døgn fra utøver til utøver. Enkelte har ikke like mye erfaring med høyde som andre, og de må lære seg å lytte til kroppen sin, sier Nystad.

Blant de siste er landslagsdebutant Finn Hågen Krogh.

På kvinnesiden er Kristin Størmer Steira innvilget permisjon. Hun er i Canada. Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen er begge med igjen. De ga seg midtvinters sist sesong.

- Dette blir mest som en oppstartssamling med sosialt samvær på tvers av grenene og informasjon om OL. Men også vi har ambisjoner om en skitur om dagen, sier kvinnelandslagets trener Egil Kristiansen.

Også for ham gjelder mye av det samme for Nystad fram mot OL.

- OL går på 1500 meters høyde, og derfor blir det mange døgn der. Jeg tenker pluss-minus 80 for samtlige på laget. Dette har vi kontroll på, og det er ikke veldig vanskelig. Vi skal nok sørge for å få de dagene i høyden som trengs før OL kommer i gang, sier Kristiansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.