*Nettavisen* Sport.

- Northug er grådig

Foto: Ned Alley / Scanpix

Ikke alle liker skikongens nye avtale.

22.05.13 17:06

Det var under Sportsdb18 på TV 2 onsdag at redaktør i ukeavisen Ledelse, Magne Lerø, kom med krass kritikk mot Petter Northug og hans nye avtale med Coop.

- Han bryter ut kun fordi han vil hente mer til seg selv. Han er fanget av pengejaget idretten. Hadde Therese Johaug og Marit Bjørgen gjort det samme hadde landslaget klappet sammen. Derfor er dette grådig og usolidarisk, sa Lerø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

Tror ikke på Northug
Redaktøren utdyper uttalelsene overfor Nettavisen onsdag kveld.

- Ordet «grådig» bruker vi gjerne om næringslivsledere og andre vi synes karrer til seg flere millioner enn de fortjener, og på bekostning av andre. Det er det Petter Northug gjør. Det er han som tjener på dette, sier Lerø til Nettavisen.

Lerø kjøper ikke argumentet om at Northug trenger et miljøskifte og nye impulser.

- Nei, det har jeg ingen tro på. Han har vært på landslaget siden 2006. Alle som er gode, er lenge på landslaget. Det er lettere å finne motiver hvis man ser på det økonomiske.

Tror på endringer
Ledelse-redaktøren har en viss forståelse for at Northug vil melke de siste millionene ut av karrieren sin med sitt nye samarbeid med Coop.

- Det er slik vår tid er. Man skal tjene mest mulig selv og folk forstår det. Northug har hatt flaks ettersom det ikke er reguleringer i langrennssporten, som gjør slike avtaler umulig.

Det tror han det blir en endring på i framtiden.

- Jeg tror at skiforbundet nå vil gjøre avtaler med dem som nå er på landslaget og forsikre seg om at dette ikke skjer igjen. Northug var heldig. Han har gjort noe som systemet ikke var forberedt
på at kunne skje.

Skuldertrekk fra Northug
Petter Northug bryr seg imidlertid lite om kritikken, som nå komme fra flere hold.

- Nei jeg har fått hørt så mye rart opp gjennom årene at det tåler jeg. Men av og til føler man at man må gjøre litt nye ting. Det har jeg ikke vært redd for å gjøre før, og det er jeg heller ikke nå, sier Northug til TV 2.

Les mer om avtalen mellom Coop og Petter Northug her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.