*Nettavisen* Sport.

- Northug er ikke kvalifisert til OL

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Nå må skikongen begynne å prestere.

16.12.13 09:41

Petter Northug har vært Norges mestvinnende mannlige langrennsløper de tre siste mesterskapene, og regnes av mange som selvskreven til vinterens OL i Sotsji.

Men 27-åringen har slitt med et virus i sesongoppkjøringen, og prestert langt under pari. På lørdagens 30-kilometer i Davos ble han bare nummer 37.

Nå sier landslagstreneren at Northug ikke er kvalifisert til OL.

- Nei, kvalifisert er han ikke, sier Trond Nystad til NRK.

- Ut ifra hva Petter har vist så langt i år, er han ikke kvalifisert. Han - som alle andre - må gå fort på ski. Vi vet at når Petter er i storform kan han slå de fleste i verden på ski, men akkurat nå er han ikke det, utdyper han.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er imidlertid ikke i tvil om at det norske OL-laget bør inneholde en Petter Northug.

- For meg er Petter selvskreven i en OL-tropp, til tross for svake resultater denne sesongen. Han leverer alltid i mesterskap og kommer til å gjøre det i Sotsji også, sier Bjørn.

Norge får ta med seg 20 løpere til Sotsji. Damelandslaget består av ti løpere, og det er ventet at åtte eller ni av disse får bli med. Dermed gjenstår maksimalt tolv herreplasser, og disse skal fordeles på landslagets 13 løpere, Northug, samt andre løpere som har imponert i sesongstarten, som Chris Andre Jespersen.

Northug har selv sagt at han ikke ønsker å bli med til OL hvis han ikke er god nok til å kjempe om gull.

- Hvis jeg reiser til Sotsji, vet jeg at jeg er god nok til å gjøre det. Hvis jeg ikke reiser dit, er det fordi jeg vet at det er like greit å la noen andre dra til OL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag