*Nettavisen* Sport.

- Northug gledet seg til å komme i gang

Foto: Ned Alley / Scanpix

Petter Northug dro til høyden.

03.06.13 13:43

Mandag dro Petter Northug (27) på den første av i alt tre høydesamlinger før den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen 22. november.

Dit reiste han sammen med sin nye trener Eirik Myhr Nossum. Nossum har fungert som en av Northugs støttespillere i en årrekke allerede.

– Han gledet seg til å komme i gang, sier Are Sørum Langås, som er prosjektleder og pressekontakt for Petter Northug gjennom Northug Management i selskapet Nye Høyder.

Selskapet var sentralt i prosessen som endte med at Northug trakk seg ut av landslaget til Norges Skiforbund og skrev sin egen avtale med en ny hovedsponsor.

Selskapet er også svært sentralt i det nye privatteamet til 27-åringen.

Dette høydeoppholdet til Northug varer fram til torsdag 20. juni.

Det neste oppholdet er fastlagt til perioden 26. august til 15. september – i Livigno og Seiser Alm. 10.-31. oktober er det ny samling i Val Senales.

For Northugs del er det snakk om ni uker i høyden før konkurransene starter i november.

Landslagene for kvinner og menn har høydesamling på de samme stedene på omtrent de samme tidspunktene.

Denne uken er de norske landslagsløperne samlet til samling på rundt 1400 meters høyde på Sognefjellet. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag