RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

- Northug kommer til å få sjokk

Slik skal svensken knekke Norges gullhåp.

Langrennssesongen nærmer seg med stormskritt, og siden det er OL i vinter, er det ekstra spenning knyttet til det som skal skje i sporet.

Petter Northug er som vanlig Norges største håp på herresiden, men stjernen har slitt med sykdom i høst, og er nok noe usikker på formen.

Svenskene har blitt godt vant til å se ryggen på trønderen i tidligere mesterskap, men har som alltid høye ambisjoner om å hevde seg i store konkurranser.

Svenskene er spesielt en trussel på sprint og kortere distanser, mens de blågule også har et råsterkt lag i stafett.

- Forbannet
Tidligere har Marcus Hellner vært en klar ankermann på det svenske laget, men det er han ikke lenger. Råsterke Calle Halfvarsson fikk etappen under VM tidligere i år.

Trolig kan samme mann også få ankeretappen for Sverige under OL, og Halfvarsson er allerede i gang med å forberede seg på jobben som skal gjøres.

Blant annet har svensken studert en rekke videoklipp, for å kunne hamle opp med det Aftonbladet kaller «pettertaktikken».

Under VM ble Halfvarsson bare så vidt slått av Northug, og under OL i Sotsji vil svensken ha revansj.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg ble forbannet, sint og skuffet. Jeg går alltid for å vinne, sier 24-åringen til Aftonbladet.

- Vil få sjokk
Halfvarsson trener denne sesongen 50 timer mer enn forrige sesong, og har også jobbet mye med det taktiske. Han tror han har funnet løsningen på Northug-problemet.

Planen er å knekke Northug, gjennom å bli som Northug.

- Etter løpene tenker man ofte: «Uff, så dum jeg er». Man gjør så mye dumt, helt unødvendig, som tar mye energi. Derfor ser jeg nå på videoklipp av Petter, under hans beste dager. Han er smart, så jeg ser etter hvordan han legger opp løpene taktisk, sier Halfvarsson.

- Om jeg kjører som han, kommer han til å få sjokk. Det er ofte bare han som legger seg i bakgrunnen i en sprint og tar igjen alle i utforbakkene. De andre kjører langt framme og bruker opp kreftene, sier Halfvarsson

Onsdag er det akkurat 100 dager til OL i Sotsji starter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere