*Nettavisen* Sport.

- Northug og Hattestad tar gull

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Det er bare å sette pengene på enda en norsk triumf i dag. Men husk å spille før kl 12.10.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Onsdagens langoddsprogram består av 78 objekter, med blant annet 10 dueller fra ski-VM der det skal avvikles tre øvelser i dag. Startskuddet for sluttspillet i den norske eliteserien i ishockey går i kveld, og det spilles spansk La Liga, engelsk FA-cup og diverse annen europeisk klubbfotball.

Etter å ha "lagt litt på været" i ski-VM, prøver vi et spill denne onsdagen. I dag står blant annet lagsprint klassisk for både kvinner og menn på programmet.

I jenteklassen stiller Norge med Astrid Uhrenholdt Jacobsen (som gjorde en bra individuell sprint) og Maiken Caspersen Falla (som var svært uheldig med et fall) på sitt lag. De norske jentene er utvilsomt medaljekandidater, men de skal få bryne seg på et sterkt finsk lag med Aino Kaisa Saarinen og Kari Lätheenmäki. Spesielt siden øvelsen går i klassisk.

For gutta skal Petter Northug og Ola Vigen Hattestad forsvare de norske gullsjansene, og det er jo ingen tvil om at disse gutta er i form med andre- og fjerdeplass på den individuelle sprinten.

Slik stiller våre argeste motstandere:
Sverige: Emil Jönsson og Jesper Modin
Finland: Sami Jauhojärvi og Ville Nousiainen
Canada: Devon Kershaw og Alex Harvey
Russland: Alexander Panzhinsky og Nikita Kriukov

Det er nok Sverige som er vår tøffeste konkurrent, og selv om svenskene har smørt seg bort de siste dagene, så hadde de i det minste gode ski under den individuelle sprinten.

Canada stiller også et sterkt lag, selv om det trolig ville vært en fordel med skøyting for Kershaw og Harvey. Det finske laget profiterer derimot på klassisk. Både Jauhojärvi og Nousiainen gikk tirsdagens 15-kilometer og ble henholdsvis nummer fem og nummer åtte.

Norsk Tipping har satt opp tre dueller fra denne distansen, og når norsk seier over Sverige betales med 1,45, mens norsk gull betales med 1,75 synes vi det er overodds på norsk gull, all den tid vi tror det er svenskene som utfordrer Norge om gullet.

Både Petter Northug og Ola Vigen Hattestad er så rutinerte, så sterke i spurten og åpenbart i så god form at dette må være en topp sjanse. Norsk gull kan spilles som singel, og vi kjøper med innsats 100 kroner.

Spilleforslag ski-VM onsdag:
8. Norges herrelag - tar gull (Ja/Nei) 1,75 - 1,65
Klikk her for å spille denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Slik spiller du
Dersom du ikke har anledning til å spille hos fysisk kommisjonær, er det svært enkelt å levere spillene på mobilen eller på nettet.

En fordel med å bruke nett eller mobil er at du kan spille på jobben uten å måtte skulke unna eller bruke lunsjpausen, og du rekker også å sjekke siste nytt om deltakerne, føreforhold og eksperttips før du setter spillene.

Nett
For å levere Langoddsen, Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser. Du kan bestille kortleseren her.

Norsk Tipping har imidlertid akkurat lansert en betaversjon av en spilløsning basert på mobilidentifikasjon. For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene. Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her.

Du finner langoddsprogrammet nederst i artikkelen.

Mobil
Norsk Tippings mobilklient er helt gratis og fungerer på de aller fleste telefontyper, også smarttelefoner som iPhone og Android. I tillegg til å sette spill, kan du blant annet sjekke resultater og overføre penger til og fra spillkontoen.

Du kan laste ned klienten gratis her. For å spille på mobilen må du være kunde hos Norsk Tipping og ha registrert mobilnummeret. Du kan registrere deg her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag