RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ønsker Northug på superlag

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Petter Northug og Dario Cologna er ønsket som lagkamerater i et nytt, privat superlag.

Det er Eurosport-kommentatoren og arenaspeakeren Kjell Erik Kristiansen som ifølge Adresseavisen står i spissen for disse planene. Kristiansen har et stort kontaktnett i langrennsmiljøet, og var speaker under årets Tour de Ski, samtidig som han på kveldstid skal ha jobbet med planene om å starte et privat superlag.

- Målet er å ha teamet klart før neste sesong. Vi jobber med det, men mangler foreløpig penger. Vi må ha tunge sponsorer, sier Kristiansen til adressa.no.

Trenger 20-30 millioner
Kristiansen vil ikke avsløre hvilke løpere som står på ønskelisten, men avisen skriver at Petter Northug, Dario Cologna, de beste svenskene, tyskerne, finnene og de kanadiske løperne er inkludert i planene.

- Vi trenger minst 20 til 30 millioner. Dette er gjort etter sykkelprinsippet. Det er artig å prøve noe nytt. Dette er ikke konkurranse til landslag. Hvis Petter Northug blir med, er det selvfølgelig ingen problemer med å fristille ham til verdenscupløp og mesterskap, forklarer Kristiansen.

Inge Bråten, som i dag er landslagstrener i Canada, skal være tiltenkt trenerjobben.

- Ikke en del av planene
Northugs sponsorsjef Terje Julusmoen mener at hele sporten må omstruktureres dersom det skal bli plass til private lag. Samtidig avviser han at det er aktuelt for Petter Northug å gå ut av landslaget.

- Jeg har hørt ryktene om dette private laget og har også pratet med John Northug om det. Men det er ikke en sak for oss i det hele tatt. Andre må få lov til å planlegge, men Petter er ikke en del av de planene, sier Julusmoen til Adresseavisen.

Les mer om Petter Northug her:
Fikk Northug som fortjent?
Northug passerte millionen
- Nesten litt flaut
- Hadde ikke noen sjanse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere