RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ny opptur for Fredrikstad

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Fredrikstad imponerte med seier mot Bodø/Glimt sist. TV 2 Nettavisen tror at oppturen fortsetter mot Lyn på søndag. Les alt om runden og våre tips her.

Brann - Tromsø
Brann Stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 1-1

Seyi Olofinjana spiller landskamp for Nigeria og er uaktuell i møtet med serielederen. I tillegg er Christian Kalvenes, Martin Knudsen og Roy Wassberg alle uaktuelle. Brann håper imidlertid å få Dylan Macallister klar til søndag.

Tromsø har alle mann intakt. Karim Essediri er på landslagsoppdrag med Tunisia og kommer rett til Bergen. - I utgangspunktet er han uaktuell for startoppstillingen, sier assistenttrener Otto Ulseth.

Bare Odd Grenland har klart å få med seg poeng fra Brann Stadion denne sesongen og rødtrøyene håper på fortsatt hjemmesuksess.

- Vi gleder oss til å møte serielederen, så får vi se om vi klarer å opprettholde den gode hjemmestatistikken, sier assistenttrener Espen Steffensen til TV 2 Nettavisen.

Fredrikstad - Lyn
Fredrikstad stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 2-1

- Vi har to som har karantene. Det er Roger Risholt og Christian Petersen. Ellers er skadesituasjonen OK. Det betyr at Tor Trondsen er en aktuell kandidat til en plass i startelleveren, sier sportslig leder Harry Hansen i FFK til TV 2 Nettavisen.

Han mener dette er en kamp FFK absolutt bør kunne vinne.

- Sånn i utgangspunktet kan vi jo vinne alle kampene. Men Lyn er jo ett av de lagene vi kjemper mot, og det er litt sånn sekspoengs-kamp dette. Samtidig er det viktig å fokusere på at alle kampene er like viktige. Det er jo uansett bare tre poeng det kjempes om i hver kamp, understreker Hansen.

Hos Lyn er også skadesituasjonen upåklagelig.

- Har ikke noe å klage på egentlig. Ingen er ute med skader, og heller ingen karantener. Vi har i det hele tatt vært forskånet for skader i år, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han er født og oppvokst i Fredrikstad, og gleder seg å reise tilbake til sin fødeby med sitt nye lag.

- Ja, jeg har gått noen runder på den stadion der i mine barneår. Og det blir spennende å spille i hjembyen, men den herlige stemningen som er det. Men jeg kommer likevel ikke til å ha dårlig samvittighet, om vi skulle ta med oss tre poeng hjem. Det er Lyn som gjelder for meg, understreker Andersen.

Fredrikstad står uten seier på hjemmebane i år, til tross for spillemessig overtak i flere av kampene. Her kan den leie trenden snu, og FFK kan ligge over streken søndag kveld.

Molde - Sogndal
Molde Stadion, søndag kl 18.00
Vårt tips: 3-2

Marcus Andreasson fikk sesongens tredje gule kort sist og må stå over mot Sogndal. I tillegg er Anders Hasselgård, John Andreas Husøy, Trond Strande og Anders Særvoll fortsatt skadet, men Thomas Mork er tilbake.

Sogndal er fortsatt uten midtstopperduoen Marco Reda og Raoul Kouakou, som begge er skadet. Det tyder på få forandringer fra laget som spilte 3-3 mot Rosenborg sist.

- Nei, det er ikke så veldig mye grunn til å endre på noe, sier trener Jan Halvor Halvorsen.

Etter 2-0 over Lyn i sesongåpningen, har ikke Molde vunnet på eget gress. Dette håper trener Reidar Vågnes at snur seg mot Sogndal.

- Uansett hvem vi møter så må vi finne igjen vinnerformen hjemme, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vi tror at en Magne Hoset i form kan vippe en jevn kamp i Moldes favør.

Rosenborg - Ham-Kam
Lerkendal stadion, søndag 18.00
Vårt tips: 3-1

Rosenborg fikk en fin opptur med 6-1 i cupen over Strindheim midt i uka. Det er ingen problemer mannskapsmessig hos trønderne.

- Ingen suspendert på grunn av kort hos oss. Torjus Hansén er fortsatt ute. Ellers er det ingen som er skadde, forteller lagleder Gert Øien til TV 2 Nettavisen.

Heller ikke HamKam har store skade- eller suspensjonsproblemer.

- Peter Sørensen er ute med en ankelskade. Ellers er vi helt intakt, forteller HamKams utviklingssjef Tom Jacobsen overfor TV 2 Nettavisen.

Han sier at det ikke umiddelbart er en fordel å møte RBK i Trondheim, slik situasjonen er nå.

- Det kan slå begge veier. Kan like gjerne bli et helvete. Men det fokuserer ikke vi på. Det er nok litt vel mye krisemaksimering der oppe. Får de to seire så ligger de på topp igjen, sier Jacobsen.

Det er bare et tidsspørsmål før RBK fungerer optimalt igjen. Selvsagt skal laget vinne over HamKam, og gjør det.

Vålerenga - Odd Grenland
Ullevaal stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 1-1

David Brocken er ute for Vålerenga på grunn av tre gule kort.

- Mannskapsmessig ser det greit ut. Vi har et problem å løse høyrebacken, og vi er litt usikre foreløpig på hvordan det gjøres, forteller assistenttrener Lars Bohinen til TV 2 Nettavisen.

Daniel Fredheim Holm har vært med G19-landslaget, og samtidig spilt seriekamper. Men VIF kommer ikke til å spare ham i serien.

- Daniel har hatt eksamen og et par dager treningsfri. De andre spillerne har også hatt en fridag. Og vi vurderer faktisk å gi spillerne fri på lørdag også. Det har vært er veldig tøft program i mai, understreker Bohinen.

I Odd-Grenland er alle spillerne fit for fight. Det er heller ingen karantener i klubben. Det har vært en del usikkerhet omkring keeperspørsmålet. Det er nå løst, idet Erik Holtan er friskmeldt og spiller mot Vålerenga.

Det blir trolig en veldig jevn og målfattig kamp på Ullevaal. To sterke forsvar gjør at uavgjort er det mest nærliggende.

Viking - Bodø/Glimt
Viking Stadion, søndag klokken 20.15
Vårt tips: 2-2

Verken Brede Hangeland eller Mads Timm blir klar for Viking, ellers er resten aktuelle for kampen mot Bodø/Glimt på søndag.

Bodø/Glimt fikk lett spill mot Lofoten i cupen og slapp å bruke for mange krefter i den kampen. De må klare seg uten Christian Berg mot Viking. I tillegg er Håvard Halvorsen og Stig Johansen usikre.

- Det er kanskje et håp om at Stig Johansen blir klar til søndag, sier trener Øystein Gåre.

Viking har vært veldig ustabile i det siste og trener Bjarne Berntsen tør ikke å spå noe resultat mot Bodø/Glimt.

-Det er helt umulig å si noe på forhånd, sier han. TV 2 Nettavisen tror også det blir jevnt på Viking Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere