- Ny vår for Samuelsen

Trener Tom Prahl spår en ny vår for midtbanespilleren Jone Samuelsen i Viking etter 2-0-seieren over Brann.

06.04.06 14:49

VIKING - BRANN 2-0: Viking reiste seg etter det forsmedelige tapet mot Bryne tidligere i uken, og hadde full kontroll på et tamt Brann-lag i årets første kamp på Viking stadion.

Bergenslaget spilte seg ikke til én eneste reel målsjanse. Hovedsakelig grunnet dårlige innlegg og nest sistepasninger.

Viking på sin side spilte med stor selvtillit i egen lekegrind. Verdt å trekke frem som en av kampens positive overraskelser, er Jone Samuelsen som spilte sentral midtbane sammen med Trygve Nygaard.

Viking-trener Tom Prahl er enig i at Samuelsen leverte en meget god søknad til førstelagsspill når serien starter.

- Jone spilte en meget god kamp. Jeg vil også trekke frem Alexander (Ødegaard) og Toni (Nhleko), som i dag viste at de blir en fryktet spissduo.

Forberedt på benken
Prahl vil ikke spekulere med pressen om Samuelsen blir vraket til fordel for Allan Gaarde, som er på vei tilbake fra skade. Men det ligger i kortene at Prahl foretrekker kaptein Gaarde og Trygve Nygaard.

Det tror i hvert fall Samuelsen.

- Ja, jeg er forberedt på at Gaarde tar min plass. Men jeg føler at oppkjøringen min har vært bra, så kanskje jeg klarer å spille meg inn på laget - om ikke allerede til seriestarten mot Ham-Kam, sier Samuelsen.

Samuelsen strålte altså, men han var ikke alene. Kombinasjonene mellom han og venstre midtbanespiller, Øyvind Svenning var mange. De aller fleste gode Viking-angrepene, var det nettopp disse som stod bak.

- Mye å jobbe med
Brann-trener Mons Ivar Mjelde erkjenner at laget hans har mye å jobbe med de siste par ukene før seriestart. Mot Viking kom ikke bergenslaget til én eneste skikkelig målsjanse. Et par skudd utenfor, og titals dårlige innlegg var fasiten.

- Jeg føler at vi til tider spiller bra angrepsfotball, men vi sliter litt foran mål. Kampen er jevn, men vi er rett og slett ikke farlige nok foran motstandernes mål, sier Mjelde.

Sjekk kampreferat fra Viking - Brann her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.