RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nytt poengtap for Lyn

Sist oppdatert:
Lyn har startet dårlig, og TV 2 Nettavisen tror ikke at sesongens første seier kommer mot Odd Grenland i Skien. Se her for siste nytt om lagene og våre tips.

Med unntak av RBK-Viking, kan du se alle søndagens kamper direkte på web-tv.

For å registrere deg, og bli medlem av fotball hele tiden, trykk her.

Ham-Kam - Stabæk
Briskeby. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 1-2
Frode Birkeland er suspendert etter sitt røde kort mot Tromsø sist. Ellers mangler hjemmelaget langtidsskadde Rune Buer Johansen og Vegard Bjerke.

- Vi må fortsette med tut og kjør, og bli et vanskelig hjemmelag å spille mot, sier utviklingssjef Tom Jacobsen til TV 2 Nettavisen.

I Stabæk er islandske Veigar Pall Gunnarsson ute med sin vonde rygg. Han må også melde forfall til Islands landskamp neste uke. Samuel Wowoah spilte tidvis bra for andrelaget mot Ørn-Horten, men det er tvilsomt om han starter. Eirik Markegård scoret tre mål i samme kamp, og er aktuell for en plass på benken.

- Vi kan slå alle hjemme og borte, og vi kan tape mot alle hjemme og borte. Vi fikk seieren sist, og nå er det opp til oss å vise stabilitet. Jeg tviler på at det blir noe særlig forandringer fra forrige kamp, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Ham-Kam er et vanskelig lag å slå på Hamar, og det blir en tøff kamp også her. Stabæk fikk en viktig seier sist, og vi tror på uavgjort eller en knapp borteseier.

Tromsø – Lillestrøm
Alfheim stadion. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Tromsø slo Viking i serieåpninga på et snødekt Alfheim. Nå er det ingen fare for at Lillestrøm at Lillestrøm må ha med seg skismøring til Ishavsbyen på søndag.

- Nei, her er det fenomenalt fint vær. De må heller ha med seg nok solkrem, sier TILs assistenttrener Otto Ulseth til TV 2 Nettavisen.

Han kan fortelle om et så å si skadefritt lag, med ett unntak.

- Situasjonen er den samme som sist. Arne Vidar Moen er ikke helt patent, ellers er vi skadefrie. Vi har en flott bane som det er mulig å spille fotball på, så Lillestrøm trenger ikke å sparke ballen opp i lufta, spøker Ulseth.

Lillestrøm reiser til Alfheim i visshet om at de har vunnet sine tre siste Tippeligakamper. Laget trente fredag formiddag, så skadestatus er foreløpig ikke helt klar.

- Vi skal ha en økt nå. Men det ser ut til at de fleste blir spillerklare, sier trener Arne Erlandsen.

TV 2 Nettavisen tror det blir en jevn kamp mellom to gode lag. Derfor er nok ikke LSK misfornøyd med å få med seg ett poeng fra Tromsø.

Sogndal - Bodø/Glimt
Fosshaugane. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-2
Det er to lag i poengnød som møtes til bunnoppgjør i Sogndal. Hjemmelaget må klare seg uten suspenderte Raul Kouakou. Både Håvard Flo og Osman Nyan er svært tvilsomme, så trener Jan Halvor Halvorsen forventer å måtte rokere litt på laget.

- Vi kommer til å gå ut offensivt som vanlig på hjemmebane, og jeg regner med en morsom og åpen kamp. Begge lag har hatt en dårlig åpning på årets sesong, og vi trenger begge tre poeng, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

For gjestene er Håvard Halvorsen tilbake, men Glimt-trener Øystein Gåre vil ikke risikere backen, så han starter på benken. Ellers kan Glimt rapportere om en skadefri stall bortsett fra langtidsskadde Jan Egil Brekke.

- Det kommer til å bli en tett kamp med mye kriging, sier Glimt-trener Øystein Gåre til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen tror på to offensive lag. Begge klubber er desperate etter seier, og vi forventer en åpen kamp med mye sjanser i begge ender.

Odd Grenland - Lyn
Odd stadion. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Begge lag stiller skadefritt. Odd er serieleder, og det er tvilsomt om de gjør forandringer. Lyn står med ett lite poeng etter to kamper, og har ikke imponert noen. Lyn har imidlertid ikke tapt på lenge borte mot Odd. Forrige Odd-seier i Skien mot Lyn må man helt tilbake til 1965 for å finne.

Odd Grenland er imidlertid et meget godt hjemmelag, har scoret i Skien i de siste 28 kampene, og bør kunne ta gode muligheter til nye poeng mot et Lyn-lag som ikke har kommet i gang denne sesongen.

Molde-Fredrikstad
Nye Molde Stadion. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Hjemmelaget har Anders Særvold og Øyvind Gjerde på skadelisten. Stig Arild Råket er usikker, men ellers har moldenserne en skadefri stall.

- Vi skal løfte oss som lag fra Brann-kampen hvor vi var altfor dårlige som kollektiv, sier Molde-trener Reidar Vågnes til TV2 Nettavisen.

- Kanskje det blir en liten forandring, men jeg har tillit til det laget som startet sist. Vi har vært gode hjemme, og våre nøkkelspillere er i form, fortsetter han. Han venter seg en tøff kamp mot nyopprykkede Fredrikstad.

- De har spilt godt, men de har hatt dårlig uttelling på sjansene. Fredrikstad er et godt lag, og vi må spille opp mot vårt beste for å slå dem, avlutter Vågnes.

Tor Trondsen er usikker for bortelaget, men mest sannsynlig vil han stå over også denne kampen. Brian West sliter med en strekk, og trener Knut Torbjørn Eggen vil ta en avgjørelse på ham etter dagens trening. F redrikstad har forøvrig sluppet inn mål i 25 kamper på rad i toppserien, og nærmer seg rekorden til Brann på 27. Sist laget gikk av banen uten baklengs var mot nettopp Molde borte, 3. oktober 1982.

TV 2 Nettavisen tror vi vil få se et revansjelystent Molde-lag etter ydmykelsen mot Brann sist. Et fullt skjerpet Molde bør normalt slå FFK.

Rosenborg – Viking
Lerkendal stadion. Søndag klokken 19.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Bortsett fra Bjarte Lunde Aarsheim, kan Viking melde om en skadefri tropp. Bjarne Berntsen kunne ønsket seg en enklere motstander i sin første kamp som midlertidig trener, og han holder laget og taktikk hemmelig før møtet på Lerkendal.

- Jeg er noe usikker på kampbildet, hver kamp lever sitt eget liv, sier Berntsen til TV 2 Nettavisen.

Rosenborg har også skadefri stall.

- Jeg kan velge fra de hyllene vi har i troppen, sier RBK-trener Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Viking har mye å revansjere, men får verst tenkelige motstander her. Alt annet enn hjemmeseier vil være en overraskelse.

Vålerenga - Brann
Ullevaal stadion, søndag kl 20.05
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Vålerenga har samtlige mann skadefrie og trener Kjetil Rekdal kan velge og vrake. Laget er revansjesugent etter 0-2 for Brann i fjor.

- Vi husker veldig godt kampen i fjor. Det var kanskje den verste kampen i hele sesongen for oss. Det var totalt uakseptabelt og noe vi vil revansjere, sier Lars Bohinen til TV 2 Nettavisen.

Brann må igjen klare seg uten skadde Kristian Ystaas og Christian Kalvenes. Erlend Hanstveit må gjennom en sjekk fredag, mens Dylan Macallister trolig blir klar.

- Han har fått en liten smell i kneet, men hvis ikke det hemmer ham så spiller han, sier assistenttrener Espen Steffensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere