RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Odd knuser Fredrikstad

Sist oppdatert:
Fortsetter problemene for Bodø/Glimt? Klarer Fredrikstad å riste av seg nestenulykken i cupen? Sjekk siste nytt om Tippeliga-lagene, og våre tips. Følg Tippeligaen direkte her fra klokken 18.00

Følg kampene direkte her

Med unntak av Sogndal-Brann sendes samtlige av søndagens Tippeliga-kamper direkte på web-tv. Trykk her for å registrere deg som bruker.

Diskuter Tippeligaen her.

Ham-Kam - Lyn
Briskeby. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-2
- Det er ingen som er uaktuelle, utenom de to vi har hatt ute på langtidsskade, Vegard Bjerke og Rune Buer Johansen. Bortsett fra det er alle aktuelle, sier Ham-Kams fysioterapeut, Audun Garshol, til TV 2 Nettavisen.

Han kan dessuten opplyse at det er en smule fotballfeber på Hamar, etter at Kamma er ubeseiret hittil i år. Det bekrefter arrangementsansvarlig i klubben, Rune Willix, overfor TV 2 Nettavisen.

7000 tilskuere
- Så langt har vi solgt over 1800 billetter på forhånd, og med det gode været som er meldt, regner jeg med at det kommer opp mot 7000 tilskuere på søndag, sier Willix.

Klubben har budsjettert med så vidt over 3000 tilskuere i snitt på hver hjemmekamp. Hittil i år har det vært 5600 og 4900 mennesker inne på stadion mot henholdsvis Tromsø og Stabæk.

- Hos oss er Øyvind Leonhardsen fortsatt usikker. Ut over det er det ikke noe spesielt å melde. Vi kommer til å bruke treningen i dag og i morgen til å se på om det blir noen endringer fra laget som slo Sogndal sist. Vi sparte også et par-tre mann i cupkampen på onsdag, så vi får se, sier Lyn-trener Hans Knutsen til TV 2 Nettavisen.

Press
Han legger ikke skjul på at det var deilig å ta sin første trepoenger i forrige serierunde.

- Det er klart det. Det har ligget et press på hele spillergruppa. Det var viktig å vinne. Jeg tror den seieren kan bety mye, at det blir en del positiv energi i laget, sier han videre.

- Dere skal møte Ham-Kam på søndag. Vanskelig kamp?

- Som alle andre lag i Tippeligaen, er Ham-Kam en veldig tøff motstander. De har kommet godt i gang, og poengene de har fått, har vært fortjent. Det blir en hard kamp, siden Briskeby også er en liten og trang bane, fortsetter Knutsen.

- Er du overrasket over det Ham-Kam har prestert så langt?

- Nei. Ikke i det hele tatt. De har spilt effektiv fotball. All ære til dem for det, avslutter han.

Odd-Fredrikstad
Fredrikstad stadion. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 4-1
Odd kan mønstre et skadefritt mannskap mot Fredrikstad. Alt er fryd og gammen i den ubeseirede klubben, og trener Arne Sandstø sparte også fem spillere i onsdagens cupkamp for å stille best mulig rustet mot Fredrikstad. Det blir ingen endringer på laget som spilte uavgjort mot Brann sist.

Fredrikstad sparte også en del spillere i nesten-fadesen mot Bøler, men måtte kaste inn flere av dem mot slutten. Bortsett fra Tor Trondsen stiller laget skadefritt mot Odd.

Fredrikstad har tidvis spilt bra fotball denne sesongen, og står med seier mot Molde og uavgjort mot Vålerenga i sine to siste kamper. Odd skal imidlertid være et bedre lag, har et innarbeidet system og vinner ganske sikkert denne kampen.

Stabæk – Bodø/Glimt
Nadderud. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Veigar Pall Gunnarsson er fortsatt ikke helt bra for Stabæk. Han har slitt med ryggen, og fikk et lite tilbakeslag etter å ha vært på banen for Stabæk 2 tidligere i uka. Han starter helt sikkert ikke. Viktige Mads Jørgensen har slitt med en øm lyske og ikke trent for fullt denne uka, men Stabæk regner med at han blir klar.

I Bodø/Glimt er det usikkerhet rundt André Hanssen og Vegard Sannes, mens langtidsskadde Jan Egil Brekke fortsatt mangler. Hanssen sliter med en kneskade, mens Sannes falt på skulderen i onsdagens cupkamp. Begge regnes som usikre fredag formiddag, men skal testes opp mot kampen.

Bodø/Glimt har aldri vunnet en seriekamp på Nadderud, og har slitt innledningsvis i år. Stabæk har heller ikke imponert, og tapte hjemme mot Tromsø sist. Åpen kamp, men fordel Stabæk på grunn av hjemmebanen.

Den elendige statistikken på Nadderud bekymrer ikke Glimt-trener Øystein Gåre.

- Vi har jo slått dem i cupen på Nadderud. Og statistikk er statistikk. Hverdagen er noe annerledes, sier han til TV 2 Nettavisen.

Stabæks Christian Holter fyller forøvrig 32 år søndag.

Molde – Lillestrøm
Molde stadion. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Begge lag kan stille med toppede lag i søndagens kamp. Molde mangler fortsatt Øyvind Gjerde, men han er tilbake i trening igjen.

Lillestrøm har et godt tak på Molde på bortebane, og står faktisk med ti seirer og ni uavgjorte kamper på 25 forsøk.

- Men det er nok en tilfeldighet, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Dette er en uhyre viktig kamp for begge om de skal havne på etterskudd i serien. Begge lag står med fire poeng, men LSK har bare spilte tre kamper. Helt uviss kamp.

Sogndal - Brann
Fosshaugane, søndag kl 19.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-2
Både Ousman Nyan og Håvard Flo trente med resten av laget på fredagens trening. De var med på spillbiten og trener Jan Halvor Halvorsen er nå optimist med tanke på oppgjøret mot Brann.

- Jeg håper begge to er tilgjengelige for troppen på søndag, sier han til TV 2 Nettavisen. Midtstopper Marco Reda er fortsatt ute med strekk.

- Han blir ute lenge, sier Halvorsen.

Seyi Olofinjana er eneste usikkerhetsmoment for Brann.

- Han er muligens litt usikker, selv om han trente i går. Det er mulig vi sparer ham til 16. mai uansett, sier trener Mons Ivar Mjelde. Christian Kalvenes er nyoperert og blir ute en stund fremover, mens Thomas Lund også er uaktuell på grunn av en akillesskade.

TV 2 Nettavisen tror Håvard Flos gjenintreden på Sogndals lag kan gi laget et løft og at de får seg ett poeng mot Brann.

Vålerenga - Viking
Ullevaal. Søndag 20.15
TV 2 Nettavisens tips: 0-0
Vålerenga må klare seg uten langtidsskadde Ronny Døhli. I tillegg sliter Per Egil Swift med en muskulær skade. Han regnes som usikker før Viking-kampen.

Viking sliter defensivt foran møtet med Vålerenga. Brede Hangeland, Alexander Gabrielsen og Bjørn Dahl er alle ute foran møtet på Ullevaal.

- Bjørn Dahl er på gang igjen, men er uaktuell til denne kampen, sier fysioterapeut Thor-Arne Aasen.

Mads Timm, Kristian Sørli, Bjarte Lunde Aarsheim og Jone Samuelsen er alle friskmeldt til kampen.

Dette er kampen som «alltid» ender uavgjort. Ti av klubbenes 13 siste kamper i Oslo har endte med poengdeling, og VIF har ikke tapt for Viking siden 1989 på hjemmebane.

Vålerenga har startet sesongen sterkt, og møter her et Viking-lag i klar fremgang etter at Bjarne Berntsen overtok. Imponerte på bortebane mot RBK (0-0) for to uker siden, og med forhistorien til disse to lagene lukter det en ny uavgjort lang vei av dette oppgjøret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere