RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OL blir ikke rent

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Anders Södergren peker på russerne.

Södergren er overbevist om at flere utøvere vil være dopet under OL. Han er spesielt skeptisk til russerne, og mener det er sammenheng mellom geografisk tilhørighet og doping.

- Ofte er det løpere fra land som har det som tradisjon. De blir ikke så kraftig dømt av sine egne, sier Södergren til Aftonbladet.

Renere, men langt fra rent
Det svenske medaljehåpet er krass i kritikken av det russiske forbundet.

- De uttrykker ikke at det er en jævlig ting. De fortsetter å ta med dopingavslørte utøvere på treningsleir, for eksempel. At Dementiev var med dem i Ramsau på treningsleir, etter at han ble tatt, sier litt om hvordan forbundet ser på det.

Av alle de svenske OL-utøverne Aftonbladet har spurt, er Södergren den eneste som har svart nei på spørsmålet om det kommende mesterskapet blir en ren affære.

- Jeg tror ikke at alle er rene. Altfor mange har blitt avslørt de siste årene til at man skal kjenne seg sikker. Jeg hadde løyet om jeg hadde sagt noe annet. Men jeg tror at det er veldig mye renere nå enn for noen år siden. De som forsøker føler seg nok ganske jaget, sier den svenske langrennsløperen.

Mistet medaljer
32-åringen har deltatt i verdenscupen i ti år, og vært med i fem VM og ett OL. Han synes det er mektig irriterende at pallplasser har blitt fratatt han på bekostning av juksemakere.

- Jeg har snust på pallplasser og senere fått vite at dopede konkurrenter tok medaljene. Men det finnes de som har hatt det verre enn meg. På Per Elofssons tid var det mye juks. Svenskene var ikke så dårlige på 90-tallet som det hevdes.

Södergren håper på et rent OL, men våger ikke tro at det skal bli så vel. Han er overbevist om at det finnes utøvere med ulovlige midler i kroppen.

- Jeg håper at de som doper seg blir tatt før OL.

Les også Anders Skjerdingstads kommentar: Dopfritt OL? Neppe ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere